Overgang HP Identity Center naar Novell is lastig

Dit artikel delen:

HP migreert Identity Center klanten naar de producten van Novell. Het bedrijf stopt met de ontwikkeling van het identity management-product. De overgang is echter lastig.

De overstap van HP Identity Center-klanten naar de Novell-infrastructuur is geen gemakkelijke. "Identity & security management is een strategische component in de infrastructuur van een bedrijf. Dat is iets wat je zomaar migreert", zegt Casper Teijema, salesdirector bij Novell Nederland. HP zet de ontwikkeling Identity Center stop en raadt klanten aan te migreren naar de identity management producten van Novell.

De dienstverlener sloot hiertoe een contract met Novell. Klanten kunnen de eerste twaalf maanden de Identity Center-licentie omruilen voor een licentie van een vergelijkbaar product van Novell. Daarna kunnen ze nog twaalf maanden de licentie voor de helft van de prijs kopen van Novell. Ook doet HP, volgens Teijema, veel om de kosten van de migratie voor klanten inzichtelijk te maken.

Niet meer dan 25 klanten

HP maakt niet bekend hoeveel Nederlandse klanten het heeft die gebruik maken van Identity Center. Teijema denkt dat het er niet meer dan vijfentwintig zullen zijn. Novell heeft de grote klanten benaderd, omdat het hun veel tijd kost te migreren. "Deze klanten zijn positief over Novell, maar het is geen project dat je in een week doet. Het gaat om serieuze projecten", zegt Teijema.

Teijema kan niet zeggen hoeveel geld het klanten kost de overstap te maken naar de producten van Novell. Dat ligt aan de grootte van het project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-21T15:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.