Europol krijgt internetpolitie

Dit artikel delen:

De Europese Commissie stelt geld beschikbaar voor het huisvesten van een ‘internetpolitie-eenheid’ bij Europol in Den Haag. Deze stap moet het opsporen van internetcriminelen vergemakkelijken. Criminelen opereren vaak vanuit het ene EU-land, maar richten zich op een andere EU-land.

De Europese Commissie heeft geld toegezegd om een 'internetpolitie-eenheid' te huisvesten bij Europol in Den Haag. De Franse regering deed hiertoe donderdag een voorstel bij EU-beraad van ministers van Justitie, dat met algemene stemmen werd aangenomen.

Een woordvoerder van het Ministerie van Justitie: "Internationale samenwerking is bijvoorbeeld nuttig bij het vervolgen van de makers van een criminele website die zich op de Nederlandse markt richt, maar in het buitenland gehost wordt."

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zegt het idee te verwelkomen, maar wil een stap verder gaan. "Het idee heeft alleen zin als Europol ook gezamenlijke teams kan formeren om de daders aan te pakken."

Europol

Europol (voluit: European Police Office) is een multinationale onderzoeksorganisatie en het samenwerkingsverband van de politiediensten van de Europese Unie. Het doel van Europol is om de effectiviteit en samenwerking tussen de autoriteiten van de lidstaten te versterken, om zo zware internationale misdaad te bestrijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ernst hirsch stalin
Moet eerst eens in zijn eigen omgeving gaan kijken wat daar nog te verbeteren valt. Voorlopig is er nog informatie verlies bij justitie. Kan ook niet anders als je beveiliging ophoud bij de voordeur.

Iedereen die hoger op wilt, werkt vroeg of laat een keer thuis. Het houd kwa beveiliging zo ongeveer op bij kamerleden, en zelfs die beveiliging is ernstig relatief.

Intern is het net zo erg, accepteer gewoon knutsel projecten op politiebureaus, of kunnen ze op HB-den haag inmiddels die pasjes fatsoenlijk gebruiken of is die boolean bug nou nog niet opgelost?
Houd ook ze heerlijk bij wie er in het gebouw zit of niet.
Zal me benieuwen wie er moord en brand gaat schreeuwen als er een keer BRAND uitbreekt daar, godsonmogelijk om te zien wie er in pandig zijn!!.

Ernst Hirsch Stalin.en weten waar hij het over heeft?
Doe dan Arda Gerkens maar, die tracht eerst informatie in te winnen alvorens ze onzinnig gaat piepen!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-25T16:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.