Aantal exploits lek Access-viewer stijgt sterk

Dit artikel delen:
hacker beveiliging security

Bijna een maand na het bekendworden van een lek in een ActiveX-invoegtoepassing voor Microsoft Access, lijken de misbruikers ervan wakker te zijn geworden. Het aantal ´exploits´ is sterk toegenomen. Microsoft heeft nog geen patch beschikbaar gesteld.

Een lek in de ActiveX-invoegtoepassing voor de Snapshot Viewer van databasesoftware Microsoft Access (tot en met versie 2003) stelt misbruikers in staat om op afstand eigen code te starten op de machines met de software. De Viewer is bedoeld om Access-databases op het web te kunnen bekijken zonder daarvoor Access zelf te hoeven openen. Vooral gebruikers van oudere versies van Internet Explorer (vóór IE 7) zijn kwetsbaar, omdat in die versies geen waarschuwing wordt gegeven voordat er een door Microsoft ondertekend ActiveX-element wordt gedownload.

Hoewel de kwetsbaarheid al een maand bekend is, heeft Microsoft geen patch beschikbaar gesteld. Het bedrijf heeft wel tips gegeven, waaronder het uitschakelen van Active Scripting.
Dat dit niet genoeg is, blijkt nu uit het sterk gestegen aantal gevallen van misbruik. Vooral vanuit China zijn exploits en pogingen daartoe opgemerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-05T11:14:00.000Z Niels Lipmann
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.