Logica ook in de race voor beveiliging Galileo

Logica is nog steeds in de race voor beveiligingsopdrachten van Galileo, het Europese project voor navigatiesatellieten. Het bedrijf hoopt als onderaannemer opdrachten met een gezamenlijke waarde van 130 miljoen euro binnen te halen.

Logica is nog steeds in de race voor verschillende beveiligingsopdrachten van het Europese project voor navigatiesatellieten Galileo. Daartoe heeft de Europese Commissie besloten. Logica aast op beveiligingsopdrachten voor het ground mission segment (GMS), dat de navigatie- en tijdsignalen van de satellieten afhandelt. Daarvoor schrijft, bouwt en onderhoudt het bedrijf beveiligingssoftware en algoritmes. Logica Nederland maakt deel uit van het team dat geleid wordt door Logica Groot-Brittannië.

Naast die klus dingt het bedrijf mee naar opdrachten voor het onderdeel ground control segment (GCS). Het gaat om de beveiliging van de infrastructuur op de grond. De ict-dienstverlener ontwikkelt en onderhoudt software die ervoor zorgt dat de navigatiesatellieten op afstand van elkaar blijven en een veilige baan rond de aarde kiezen. Daarvoor wordt samengewerkt met het European Space Agency (ESA). Astrium/EADS (het bedrijf achter de Europese Airbusvliegtuigen) en Lockheed UK strijden om het hoofdaannemerschap van dat onderdeel.

Concurrentieregels

Door Europese concurrentieregels moet een hoofdaannemer veertig procent van de opdracht onderbrengen bij deelaannemers. Met de beveiligingsopdrachten is een bedrag gemoeid van 130 miljoen euro. Daarvan zou twintig miljoen euro bij de Nederlandse vestiging terecht komen. In het tweede kwartaal van 2009 valt de definitieve beslissing over welke leverancier de beveiligingsopdrachten krijgt. Logica probeert hoofdaannemer te worden van het Galileo-onderdeel system support segment (SSS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-23T14:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.