MKB krijgt checklist voor security

Dit artikel delen:

Het mkb in Nederland krijgt een checklist om te controleren of het wel goed grip heeft op bedrijfrisico's, wat ook ict en de beveiliging daarvan omvat. Deze lijst voor risicobeheersing is opgesteld door MKB Nederland in samenwerking met accountancy- en adviesbureau Grant Thornton.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen hulp aangereikt voor de complexiteit van beveiliging. MKB Nederland presenteert donderdagmiddag 9 oktober een checklist voor risicobeheersing. Die lijst is opgesteld door accountancy- en adviesorganisatie Grant Thornton en omvat naast ict-beveiliging ook kwesties als verduistering, fraude en klokkenluidersregelingen.

Hulpmiddelen voor risicobeheersing zijn tot op heden complex, duur en daarmee voorbehouden aan grote organisaties. Ict-leveranciers en adviseurs mikken hiermee vooral op beursgenoteerde bedrijven. Die organisaties hebben vanwege hun beursnotering strengere verplichtingen voor het in kaart brengen en beheren van de risico's die zij lopen voor hun bedrijfsvoering.

Gedrukt en digitaal

De checklist is opgenomen in een brochure die wordt gepresenteerd op het symposiom 'Risicobeheersing in het mkb', dat op donderdagmiddag plaatsvindt in Amsterdam. Bart Jonker, partner bij Grant Thornton, overhandigt het eerste exemplaar van de brochure aan Oswald Schwirtz, voorzitter van de Kamer van Koophandel Amsterdam. De brochure is na de uitreiking verkrijgbaar in gedrukte, maar ook in digitale vorm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-09T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.