T-Mobile: Nederlandse klantgegevens niet gestolen

Dit artikel delen:

De privé-gegevens van de Nederlandse klanten van T-Mobile zijn op geen moment in gevaar geweest. De diefstal van miljoenen klantgegevens in Duitsland staat volgens het telecombedrijf helemaal los van Nederland.

Telecombedrijf T-Mobile zegt dat er geen gegevens van Nederlandse klanten zijn gestolen. De diefstal die dit weekend aan het licht is gekomen, betreft alleen data van Duitse klanten. "Er is geen sprake van geweest dat Nederlandse klantgegevens in handen van dieven konden vallen of zijn gevallen. En de Duitse gegevens zijn nooit op straat geweest". Dat zegt de woordvoerder van T-Mobile Nederland tegen deze uitgave.

"Alle klantgegevens staan op Nederlandse servers. Áls er al gegevens vanuit Nederland naar Duitsland worden gekopieerd, dan gebeurde dat niet in 2006. Sectorbreed weet ik van de mobiele industrie dat er bijzonder veilig met klantgegevens wordt omgegaan. De procedures zijn te vergelijken met die van banken. Natuurlijk vinden er ook regelmatig audits van de beveiliging plaats."

Duitse diefstal

Afgelopen weekend werd bekend dat in het voorjaar van 2006 de klantgegevens van 17 miljoen Duitsers zijn gestolen. T-Mobile deed aangifte en werkte mee aan het justitieel onderzoek, maar informeerde de gedupeerde klanten niet over deze beveiligingsbreuk.

Volgens Der Spiegel, die het verhaal opdiepte, zijn de miljoenen persoonsgegevens wel aangeboden op de zwarte markt maar nooit afgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-08T13:56:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.