Symantec brengt clouddiensten naar Europa

Symantec zegt zijn security cloud diensten binnenkort ook in Europa aan te bieden. Wanneer precies is nog niet bekend.

Cloud computing is de grote trend van dit moment. Computerkracht putten uit een netwerk van diverse servers is niet alleen iets voor eindgebruikersapplicaties. Zo bieden security-leveranciers beveiliging aan als dienst. Ook Symantec is actief op dit terrein en brengt zijn cloud-diensten voor security naar Europa. Dit zegt John Thompson, ceo van Symantec tijdens de jaarlijkse conferentie Symantec Vision, dat dit jaar in Den Haag wordt gehouden.

Wanneer precies de diensten komen, die via datacenters van Symantec worden aangeboden, kon hij nog niet zeggen. Thompson: "Symantec heeft reeds een paar cloud computing diensten voor de Noord-Amerikaanse markt. Dat zijn online recovery & backup en storage management."

Meer cloud-diensten komen

"Binnenkort komt er een derde cloud computing dienst: remote control service. Hiermee kunnen pc's via cloud services worden beheerd. Later zullen we ook meer cloud diensten, zoals archivering en data loss prevention, aanbieden. Ook ict-dienstverleners kunnen onze cloud based services verkopen."

Thompson zegt meer cloud-diensten te bieden na gesprekken met klanten en partners. "Klanten willen meer grip op beheer en security. Ze kampen met een enorme groei van data. Dat leidt tot een uitdaging op het gebied van beheer en beveiliging. Een van de antwoorden daarop is Software-as-a-service (Saas). Dat wordt ondersteund via een complexe infrastructuur, met veel endpoints en applicaties."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-08T13:49:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.