Managed hosting door True

Symantec neemt spamfilterbedrijf over

 

hacker beveiliging security

Door Symantecs overname van zijn Britse branchegenoot MessageLabs, voor bijna 700 miljoen dollar, probeert het antivirusbedrijf zich wereldwijd op de kaart te zetten als aanbieder van software-as-a-service.

Symantec neemt het Britse MessageLabs over te nemen. Het antivirusbedrijf betaalt 695 miljoen dollar voor de branchegenoot. MessageLabs richt zich op online diensten voor de beveiliging van e-mail. De kopende partij bevestigt het overnamebericht in een brief aan zijn klanten.

De overname moet Symantec over de hele wereld op de kaart zetten als aanbieder van software-as-a-service (SaaS). Tijdens de jaarlijkse conferentie Symantec Vision in Den Haag liet ceo John Thompson nog weten cloud-diensten voor beveiliging naar Europa te brengen. In Noord-Amerika biedt Symantec al cloud computing-diensten aan op het gebied van recovery & backup en storage management.

Instant messaging

MessageLabs haalt 63 procent van zijn omzet uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De Verenigde Staten zijn goed voor 28 procent. Het afgelopen fiscale jaar bedroeg de omzet van het bedrijf 145 miljoen dollar. Naast spamfilters biedt MessageLabs ook online beveiligingsdiensten aan op het gebied van web en instant messaging.

Symantec breidde in juni zijn diensten op de consumentenmarkt uit met online backup. Daartoe nam het SwapDrive over voor, naar verluidt, 123 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2732915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×