Omzet uit security-software blijft groeien

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

De omzet uit security-software groeit.

De markt voor security-software blijft groeien en is nu ruim voorbij de tien miljard dollar gekomen. De wereldwijde omzet is vorig jaar al bijna twintig procent toegenomen en kwam uit op 10,7 miljard dollar.

Security doet het goed; leveranciers van beveiligingssoftware zien hun omzet groeien. Vorig jaar is de wereldwijde omzet al 19,8 procent gegroeid van 8,7 miljard naar 10,4 miljard dollar. Dit blijkt uit metingen van Gartner. Dat onderzoeksbureau uit kritiek op de diverse beveiligingsleveranciers; die rekenen teveel voor basale functionaliteit in te nauw-gerichte producten (point solutions).

Maar één daler

Terwijl Gartner ict'ers adviseert een stevig potje te gaan onderhandelen met hun security-leveranciers, doet de markt het vooralsnog goed. De aanbieders van security-software boeren goed. Zo zag marktleider Symantec, met 26,6 procent van de markt, zijn omzet vorig jaar acht procent groeien naar 2,77 miljard dollar. Nummer twee McAffee, met 11,8 procent marktaandeel, boekte 14,2 procent groei naar 1,22 miljard. Trend Micro, nummer drie met 7,8 procent marktaandeel, had een omzetgroei van 15,4 procent naar 809,6 miljoen dollar.

IBM, op de vierde plaats met 5,8 procent van de markt, boekte maar liefst 30,7 procent omzetgroei en kwam uit op 607,8 miljoen dollar. CA, leverancier van beheer- en beveiligingssoftware met 4 procent marktaandeel, was de enige met een terugval: min 2,8 procent naar 419 miljoen dollar omzet. Uitschieter was opslagleverancier EMC, met een aandeel van ook 4 procent, die echter flink heeft overgenomen en daarmee 240,5 procent omzetgroei behaalde om uit te komen op 414,6 miljoen dollar.

Appliances winnen terrein

De analisten van Gartner zien ook een verschuiving naar security-appliances. Die taakgerichte systemen vereisen minder beheer dan reguliere applicaties en kunnen ook betere mogelijkheden bieden voor groei (scaling out). Deze groei is er vooral voor taakspecifieke machines op het gebied van webgateways en appliances voor e-mailsecurity, waaronder spam- en malwarefiltering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-13T09:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.