McAfee: Gartner slaat plank mis

Dit artikel delen:

De kritiek van onderzoeksbureau Gartner slaat volgens McAfee in ieder geval niet op McAfee. De leverancier van beveiligingssoftware stelt dat het wel degelijk met zijn tijd meegaat en juist veel van zijn producten integreert.

Beveiligingsleverancier McAfee spreekt de recente kritiek van onderzoeksbureau Gartner tegen. Het bedrijf stelt dat het met zijn producten wel degelijk met de tijd meegaat en zelfs voorop loopt met het integreren van zijn security-producten.

Daarnaast benadrukt de leverancier dat het veel aandacht besteedt aan beheer. "EPolicy Orchestrator, het nieuwe managementpakket van McAfee, is het hart van ons portfolio waarin wij zoveel mogelijk security-oplossingen integreren", reageert het bedrijf. Beheer is ook volgens concurrent Symantec het grote hedendaagse struikelblok voor security.

Te duur

Gartner-analist Neil MacDonald hekelde de diverse leveranciers van ict-beveiliging. Hij stelt dat die bedrijven zich met hun producten teveel concentreren op deelaspecten van security, zoals alleen antivirus. Ze lopen met die zogeheten point solutions achter op moderne ontwikkelingen op beveiligingsgebied, aldus MacDonald.

Bepaalde beveiligingsaspecten zijn volgens Gartner inmiddels namelijk gemeengoed (commodity) geworden. De point solutions bieden dan ook onvoldoende bescherming en zijn bovendien te duur. Een ander kritiekpunt was het gebrek aan standaarden voor de uitwisseling van security-informatie. Gartner doelde hiermee zowel op uitwisseling binnen het productportfolio per leverancier als op uitwisseling tussen producten van verschillende aanbieders.

Prijs/prestatie

McAfee pareert de uitwisselingskritiek door - net als concurrent Symantec - te wijzen op de eigen productintegratie. Daarnaast spreekt het bedrijf de harde woorden over prijs versus prestatie tegen: "De McAfee Avert Labs analyseren vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week nieuwe gevaren en bedreigingen. Daarbij worden nieuwe oplossingen ontwikkeld om die af te wenden."

"Een voorbeeld hiervan is Artemis Technology, wat een op internet gebaseerde service van de Avert Labs gebruikt om direct bescherming te bieden wanneer een computer wordt aangevallen door kwaadaardige code. Artemis is de eerste technologie ter wereld die computers beschermt tegen gevaren op het moment dat die zich aandienen, zonder dat het beveiligingssysteem regelmatig moet worden ge-update." Dat laatste is weer een verlichting voor het beheer van de security-middelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"McAfee: Gartner slaat plank mis"
"Mark Peter: Gartner slaat AL TIJDEN plank mis""

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-15T12:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.