Network Associates verandert naam in McAfee

Dit artikel delen:

Network Associates verandert zijn naam in 'McAfee'. Het verkoopt Sniffer, zijn reeks netwerkbeheer-software, voor 275 miljoen dollar aan twee investeringsmaatschappijen.

De beveiligingsexpert wil kosten besparen en meer winst maken door zich volledig te concentreren op zijn beveiligingsproducten en -diensten. De onderneming verkoopt daarom zijn Sniffer-productlijn aan investeringsbedrijven Silver Lake Partners en Texas Pacific Group voor 275 miljoen dollar in contanten. De overnemers zullen rond de netwerkbeheer-software een nieuwe onderneming oprichten met de naam 'Network General'. Die gaan verder met ontwikkeling, ondersteuning en marketing van de Sniffer-productlijn.
 
De verkoop moet rond zijn in het derde kwartaal van dit jaar. Network Associates zal dan tegelijk zijn naam veranderen in 'McAfee', de naam die ook de beveiligingsproducten van het bedrijf dragen. Ceo George Samenuk verklaarde dat de onderneming 'McAfee' beschouwt als een beter bekende, sterkere merknaam dan 'Network Associates'.
Het bedrijf wil ook de architectuur van zijn back end-systemen veranderen en zijn kanaalstrategie stroomlijnen. Dat alles moet leiden tot een stijging van de operationele marges met 25 procent tegen medio 2005. De verkoop van de Sniffer software zal wel de jaaromzet doen dalen met ongeveer 200 miljoen dollar.
 
Samenuk zei nog dat de Sniffer-producten, die dienen om de prestaties van netwerken en toepassingen te beheren, niet beantwoordden aan de winst- en groeiverwachtingen. Het waren de laatste producten van Network Associates die niet met beveiliging te maken hebben. De onderneming verkocht vorig jaar al zijn helpdesk software 'Magic' aan BMC Software.
 
Op de Sniffer-afdeling werken 450 à 500 mensen, goed voor zo'n 15 procent van het totale personeelsbestand bij Network Associates. De meeste Sniffer-werknemers zullen meeverhuizen naar Network General, aldus Samenuk.
 
Met de naamswijziging keert Network Associates eigenlijk terug in de tijd. Vroeger heette het bedrijf McAfee Associates, tot het in 1997 samensmolt met Network General, de naam die nu opnieuw wordt gebruikt voor het nieuwe bedrijf rond de Sniffer-producten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-26T12:46:00.000Z Redactie Computable/Data News