Symantec: je krijgt waar je voor betaalt

Symantec reageert fel op de aankondiging van Microsoft om consumenten gratis antivirus te bieden. De security-leverancier noemt Microsofts huidige betaalde antivirus al ondermaats.

Microsoft komt in de tweede helft van komend jaar met gratis antivirus voor consumenten. Security-leverancier Symantec haalt uit en stelt dat je krijgt waarvoor je betaalt. Vice-president Tom Powledge, verantwoordelijk voor consumentenproducten bij Symantec, zegt dat de huidige, betaalde antivirus van Microsoft al ondermaats (substandard) is.

"Microsoft heeft nu aangekondigd dat het zijn voornaamste security-product voor consumenten opdoekt. Het vervangt die door een flink uitgeklede uitvoering, die dan gratis is", verklaart Powledge. Hij drukt consumenten op het hart dat ze goed moeten nadenken hoe ze zichzelf, hun digitale identiteiten en hun families online beschermen.

'Ondermaats en inferieur'

"Gebruikers moeten zich wel realiseren dat Microsoft OneCare ondermaatse beveiliging biedt en een inferieure gebruikerservaring. Dat is al bewezen door diverse recensies van derde partijen." Toch scoort de huidige antivirussoftware van Microsoft niet slecht. Zo staat het volgens nonprofit onderzoeksinstituut SRI in de top tien van malwarebestrijders met een detectiepercentage van 89 procent.

Bedreigingen

"De security-industrie is fundamenteel anders dan elke andere markt waarin Microsoft actief is." De topman voegt daar nog aan toe dat Symantec doorlopend flinke investeringen doet in zijn security-producten om gebruikers te beschermen tegen een breed scala aan snel en continue veranderende bedreigingen. Die gevaren zijn tegenwoordig al specifiek voor bepaalde bedrijfstakken of zelfs specifieke bedrijven.

Overigens betreft Microsofts aanbod alleen maar de consumentenmarkt. Sommige zakelijke producten zijn echter gerelateerd aan consumentenuitvoeringen, waarbij de één afgeleid is van de ander. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Microsoft zijn gratis antimalware naar de zakelijke markt brengt. De lichtere systeembelasting van Morro zou ook geen zwaarwegend argument zijn voor bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Slechte gebruikerservaring"?
Hebben ze wel eens gekeken naar hun eigen Norton? Ik kan me niet voorstellen dat Microsoft een slechter product op de markt kan zetten dan dat. Laat me niet lachen. Die zooi komt niet meer op mijn computer.

Ik ben al jaren een tevreden Avira gebruiker, de gratis versie. Die werkt ook perfect.

Dat uitgerekend Symantec het heeft over ondermaatse producten is wel heel erg cynisch.
Nog nooit zo'n inconsistente troep op mijn systemen gehad.
Was het dan nog makkelijk de-installeren, maar het blijft je achtervolgen.

Bij deze sluit ik mij volkomen bij vorige schrijvers aan. Heb ook met Norton gewerkt, rampzalig. Alle programma's werden volkomen onterecht van mijn pc verwijderd en het besturingssysteem onklaar gemaakt.

Meneer is denk ik bang dat ze er dalijk niet meer mee weg komen om geld te vragen voor hun extreem waardeloze anti-virus pakket.

Volgens de lijst van SRI staat Norton op de 16e plaats! En daarboven staan volgens mij iets van 5 gratis aanbieders.

Daarnaast is het hele Norton pakket een resource-hog waar zelf Vista nog niet aan kan tippen.

Meneer Tom Powledge, wakker worden!

Op mijn werk had ik een PC overgenomen met Norton erop. De PC was al een oudje en met Norton was hij wel erg traag. Het verwijderen via Software->Verwijderen ging niet goed en hij bleef traag totdat een gratis Norton tooltje de laatste bits eruithaalde en ik erin slaagde een andere AV op te zetten. Vanaf dat moment kon ik pas redelijk met die computer werken. Ook voor mij geen Symantec bits 'n bytes.

Niet om het een of ander maar we hebben in de afgelopen weken gezien dat AVG ook niet de meest betrouwbare virusscanner is. Dat gratis niet altijd goed betekend ben ik wel met ze eens.

Overigens heb ik sterke twijfels bij de test die aangehaald is. In de gerenomeerde testen die door het bedrijfsleven gehanteerd worden komen de meeste gratis scanners niet goed uit de testen.

Bij de meeste andere testen kunnen de bovenste vijf nog wel eens wisselen van positie maar diegene die normaal onderaan staan, willekeurig welke test dan ook, staan in deze test bovenaan. Met uitzondering van Avira.

Symantec moet niet zo zeuren, als zij 'zo zeker van hun kwaliteit' zijn, waarom zien ze Microsoft dan als een ware bedreiging?
Wat een grote onzin!

Microsoft is helemaal niet zo byzonder goed in Virus bestreiding, die techniek en kennis hebben ze ook maar gewoon ingekocht door het opkopen van een AntiVirus maker. Merken die weten wat ze waard zijn (o.a. ESET-NOD32, TrendMicro, Kaspersky, etc.) die maken zich nergens druk om.... ze weten wel beter.

De gratis pakketten als bv AVG, Avast, CllamAV, zijn toch ook nooit een echte bedreiging geweest, en die mogen toch ook betstaan?

Symantec moet niet zo zeuren, als zij 'zo zeker van hun kwaliteit' zijn, waarom zien ze Microsoft dan als een ware bedreiging?
Wat een grote onzin!

Microsoft is helemaal niet zo byzonder goed in Virus bestreiding, die techniek en kennis hebben ze ook maar gewoon ingekocht door het opkopen van een AntiVirus maker. Merken die weten wat ze waard zijn (o.a. ESET-NOD32, TrendMicro, Kaspersky, etc.) die maken zich nergens druk om.... ze weten wel beter.

De gratis pakketten als bv AVG, Avast, CllamAV, zijn toch ook nooit een echte bedreiging geweest, en die mogen toch ook betstaan?

@Jan-Willem: Ik heb ook slechte ervaringen met AVG. Een keer een virus gehad en AVG had niets door, ondanks dat ie up-to-date wat. Avira sloopte het virus zo uit het systeem, en sindsdien gebruik ik niets anders meer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-20T08:56:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.