EU pakt cybercrime aan

De Europese Unie voert maatregelen door om cybercriminaliteit breder en daarmee beter aan te pakken. Justitie en politie in de diverse EU-landen gaan dan ook meer samenwerken voor de bestrijding van deze misdaadvorm.

De ministers van Justitie van de EU-lidstaten zijn het eens over een pakket maatregelen om cybercrime beter aan te pakken. Die maatregelen zijn opgesteld door de Europese Commissie (EC). De landen van de Europese Unie gaan meer samenwerken om computercriminaliteit internationaal te bestrijden.

Online- en reguliere misdaad

Het gaat hierbij om zowel online-misdaad als het computergebruik van reguliere misdadigers. De EC spreekt van een toename van cybercrime en wil die actief tegengaan. De commissie noemt daarbij enerzijds ict-zaken als identiteitsfraude en ddos-aanvallen (distributed denial of service) waarmee websites en netwerken worden platgelegd. Anderzijds noemt de EC kinderporno en racisme, die online welig tieren, en het algehele oprukken van de georganiseerde misdaad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Big Brother verplaatst "de strijd tegen de mogelijke dreiging van terrorisme" gewoon een stap verder naar internet en cyberspace.

Wanneer zouden ze in Brussel eens hun aandacht gaan richten op het gelijkmatiger verdeling van de welvaart, werkgelegenheid, het positief stimuleren van de EU lidstaten en het bestrijden van de armoede binnen de EU-landsgrenzen. Als we het allemaal even breed hebben, dan verdwijnt de (aanleiding voor) criminaliteit vanzelf.

"Weer een digitaal stapje dichterbij,
de totale overheidscontrole maatschappij"

Waar kun je nu cybercrime melden ????

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-28T15:50:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.