Apple raadt antimalware aan voor Mac

Dit artikel delen:

Apple raadt zijn klanten het gebruik van antimalware aan op hun Mac OS X-computers. De computerproducent plaatst daarmee geen kanttekeningen bij de veiligheid van het eigen platform, maar erkent wel risico’s voor applicaties.

Makers van malware mikken al geruime tijd steeds vaker op veelgebruikte applicaties, zoals webbrowsers. Onderliggende besturingssystemen zijn namelijk beter beveiligd én in programma's zitten vaak de interessante gegevens die crackers willen buitmaken. Apple erkent die verschuiving nu en biedt gebruikers informatie over antimalware voor Mac OS X. Dat besturingssysteem staat te boek als zeer veilig, wat volgens critici ook komt door het kleine marktaandeel van dat platform.

Aanmoedigen

"Apple moedigt het wijdverbreide gebruik aan van meerdere antivirus-utilities zodat virusmakers meer dan één applicatie moeten omzeilen", meldt de Mac-maker in een recent support-artikel op zijn website. Het bedrijf noemt vervolgens de antimalwareproducten van McAfee, Symantec en Intego. Die commerciële software moet Mac-gebruikers bescherming bieden tegen malware.

Dat omvat ook nieuwere vormen die gaten in bijvoorbeeld webbrowsers benutten om informatie over bijvoorbeeld internetbankieren buit te maken. Veel gebruikers laten hun browser nogal gevoelige informatie bewaren, zoals gebruikersnaam en wachtwoord voor diverse online-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties


De link "meldt de Mac-maker in een recent support-artikel op zijn website" geeft het volgende resultaat.

We're sorry.

We can't find the article you're looking for.

Please return to the Apple Support homepage.

Inderdaad, Apple heeft de bewuste pagina helaas verwijderd. Bij het invoeren van die link in dit artikel, was die pagina er nog wel.
Een tweede nieuwsbericht, over Apple's verwijdering van die support-pagina, vond ik wat overdreven.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-02T11:26:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.