Cebit 2009 start Cebit Security World

Dit artikel delen:

De ict-vakbeurs Cebit concentreert alle exposanten op het terrein van beveiliging in één hal, de Cebit Security World. Het idee is dat dit onderdeel van Cebit 2009 uitgroeit tot de grootste security-beurs in Europa.

Leveranciers van soft- en hardware op het terrein van beveiliging zullen tijdens de komende Cebit hun stands inrichten in hal 11 van het beursterrein in Hannover. “Beveiliging heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de belangrijkste trekkers van beursbezoek”, zegt bestuurslid Ernst Raue van beursorganisator Deutsche Messe. Het plan is zijn plan Cebit Security World op termijn uit te bouwen tot de belangrijkste internationale vakbeurs voor beveiligingsvraagstukken.

De verhuizing van de security-leveranciers naar hal 11 brengt hen dichter in de buurt van aanpalende producten en diensten. Zo biedt hal 9 onderdak aan toekomsttrends, telezorgoplossingen en overheidssystemen. Hal 12 is geheel gewijd aan netwerken, hal 14 aan telematica en navigatie. “Wij hebben het idee dat het samenbrengen van deze exposanten in het zuidelijk deel van de vakbeurs, het bezoek in dit deel zal aanjagen.”, zegt Raue.

Datacenter

Cebit Security World biedt onder andere software als antivirusprogramma’s, identificatiemiddelen, kaartsystemen, mobiele beveiliging, netwerkbeveiliging, beveiligingscamera’s en gebouwbeveiliging. Ook wordt er een datacenter getoond met alle relevante beveiligingsproducten.

De vraag naar beveiligingsproducten groeit om twee redenen: het groeiende aantal inbraken in computersystemen en de toenemende vervlechting van computerbeveiliging met traditionele beveiligingssystemen. Steeds meer beveiligingssystemen worden vervangen door systemen op basis van internet protocol. Die bieden voordelen op het terrein van kosten, schaalbaarheid, flexibiliteit, mogelijkheden en beschikbaarheid.

Tijdens de vakbeurs zullen er twee bijeenkomsten worden gehouden die geheel aan beveiliging zijn gewijd: Cefis (Center for Information Security) en het Cebit Security World Forum.

De ict-vakbeurs Cebit wordt volgend jaar gehouden van dinsdag 3 tot zondag 8 maart 2009 in het Duitse Hannover.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-11T11:09:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.