Management weet te weinig van ICT-risico's

Dit artikel delen:
Hacker

De investeringen in ict-beveiliging nemen af. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de ICT Barometer van Ernst & Young. Onvoldoende bewustzijn van beveiligingsrisico's bij het management van bedrijven lijkt hier de oorzaak van te zijn.

Ondanks toegenomen ict-bedreigingen stijgen de investeringen in ict-beveiliging minder dan voorgaande jaren. De toename in investeringen van 21 procent betekent een daling van negen procent ten opzichte van de afgelopen jaren, waarin de investeringen jaarlijks met gemiddeld dertig procent stegen. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de ICT Barometer van Ernst & Young. Het bedrijf wijt de daling in investeringen aan een ‘digitale generatiekloof' tussen technische verantwoordelijken en het topmanagement van bedrijven. Niet-technisch betrokken management zou niet voldoende op de hoogte zijn van de gevolgen van cybercrime.

Computerinbraak

Van de respondenten met ict in het takenpakket gaf 21 procent aan dat zijn organisatie het afgelopen jaar te maken heeft gehad met de uitbraak van malware, zoals een computervirus of worm. Van de ondervraagden die zich niet bezig houden met ict, had slechts twaalf procent het idee dat hun organisatie hierdoor getroffen was. Bovendien gaven de technisch verantwoordelijken twee keer zo vaak aan dat hun organisatie getroffen was door 'Denial of Service'-aanvallen en computerinbraak.

Uit het onderzoek blijkt verder dat jonge respondenten andere risico's zien dan oudere respondenten. Mensen van 35 jaar of ouder maken zich vooral zorgen over de beveiliging van draadloze netwerken, draagbare media en mobiel computergebruik, jongere respondenten zien meer risico's in het thuis inloggen op het bedrijfsnetwerk en peer-to-peer-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-28T16:27:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.