IE7-patch grote invloed op bedrijfsapplicaties

Dit artikel delen:

De patch die een lek in Internet Explorer 7 moet dichten, heeft grote invloed op andere applicaties. Het is een van de patches die Microsoft dinsdag 10 februari uitgaf tijdens de maandelijkse patchronde. Dienstverlener Klokwork raadt bedrijven aan de patch goed te testen.

Een van de patches die Microsoft dinsdag heeft uitgegeven heeft grote impact op het applicatielandschap van bedrijven. Dienstverlener Klokwork test maandelijks de uitgegeven patches. "Het is de eerste keer dat ik zie dat een patch zoveel applicaties raakt", zegt directeur Marcel van der Meer.

Het gaat om de Microsoft Security Update MS09-002 waarmee een lek in Internet Explorer 7 wordt gerepareerd. De patch had invloed op 91 procent van de achthonderd applicaties in het testlab van Klokwork. "Het is een behoorlijke impact als ongeveer de helft van de applicaties in ons lab er last van heeft", zegt Van der Meer. De impact op de applicatie verschilt: soms kan het betekenen dat de applicatie niet meer werkt of foutmeldingen geeft.

Vooral bedrijfsapplicaties

Het zijn vooral de bedrijfsapplicaties die geraakt worden door de patch, zegt Van der Meer. Hij raadt aan dat bedrijven eerst goed testen voordat ze de patch geheel uitrollen.

Microsoft gaf dinsdag 10 februari acht patches vrij. Het gaat om ernstige gaten in Internet Explorer 7 en in Microsoft Exchange Server. Daarnaast zijn er patches voor Microsoft SQL Server en voor drie lekken in Microsoft Office Visio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heet dat bedrijf niet gewoon Clockwork?

Nee hoor Herbert, KlokworK. www.klokwork.nl

"Het gaat om de Microsoft Security Update MS09-002 waarmee een lek in Internet Explorer 7 wordt gerepareerd. "

Hier word geen IE applicatiegat gedicht, maar gewoon weer het zoveelste gat in een MS operating system ;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-12T17:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.