Microsoft geeft tips over probleem met IE7-patch

Dit artikel delen:

Softwaremaker Microsoft heeft maatregelen genomen voor gebruikers die problemen ondervinden met een patch voor een lek in Internet Explorer 7. Het bedrijf heeft een artikel gepubliceerd waarin workarounds staan. De softwaremaker heeft redelijk veel supportvragen ontvangen van gebruikers.

Microsoft weet dat de patch MS09-002, die een lek in Internet Explorer 7 dicht, problemen op kan leveren. Daarom heeft de softwaremaker maandag 16 februari een ‘knowledgebase-artikel' gepubliceerd waarin staat hoe beheerders met het probleem om moeten gaan.

Volgens onderzoek van testbedrijf Klokwork heeft 91 procent van de achthonderd geteste applicaties last van de patch. Ruud de Jonge, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse Microsofts Developer en Platform-groep, kijkt daar niet van op. "We hebben redelijk veel supportvragen over dit onderwerp gehad." Een van de problemen die gebruikers na het installeren van de patch kunnen ondervinden is dat ze na het bezoeken van een intrasite niet meer een website op het internet kunnen bezoeken.

Geïntegreerd

Volgens De Jonge is IE7 in hoge mate geïntegreerd in onderdelen van het besturingssysteem. Een probleem dat opgelost wordt in de browser kan gevolgen hebben voor andere applicaties die op het besturingssysteem draaien. "Natuurlijk proberen we het gedrag van het besturingssyteem hetzelfde te laten en alleen het gat op te lossen, maar dat is niet altijd mogelijk. We raden beheerders daarom aan om altijd patches te testen voordat ze deze installeren," zegt De Jonge.

Mochten bedrijven problemen ondervinden met de patch dan kunnen ze gratis een support incident aanmaken. Dat doen ze door contact op te nemen met Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-17T10:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.