Zes steden beproeven biometrie in paspoort

Dit artikel delen:

Dit najaar start het ministerie van Binnenlandse Zaken in Almere, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht een proef met biometrie in paspoorten. Voor de test zijn vijftienduizend proefpersonen nodig.

Het project '2B or not 2B' start op 1 september voor de duur van zes maanden.
Mensen, woonachtig in genoemde steden, die in de proefperiode een nieuw reisdocument aanvragen, kunnen meedoen aan de test. Van hen wordt een scan van het gezicht gemaakt en een vingerafdruk genomen. Deze worden in een apart testreisdocument verwerkt.
 
Bij het afhalen van het 'nieuwe' reisdocument wordt gekeken of de beveiliging werkt. Om er zeker van te zijn dat de opgeslagen biometrische kenmerken onder verschillende omstandigheden en met verschillende apparatuur uitleesbaar zijn, wordt er getest met apparatuur van meerdere leveranciers.
De praktijkproef sluit aan bij de wens van minister De Graaf van Bestuurlijke vernieuwing om twee biometrische kenmerken toe te voegen aan de Nederlandse

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T13:12:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.