Tweeduizend euro voor beveiligingsscriptie

Dit artikel delen:

Maandag 20 april startte de inschrijving voor de inschrijving voor de Joop Bautz Information Security Award (JBISA). Vorig jaar is de award gewonnen door Marten Lohstroh, vanwege zijn onderzoek naar de authenticatie van internetgebruikers, met als doel identiteitsvervalsing op het internet tegen te gaan.

Maandag 20 april startte de inschrijving voor de Joop Bautz Information Security Award (JBISA), een prijs die wordt uitgereikt aan de HBO- of WO-student met het beste werkstuk op het gebied van informatiebeveiliging. De winnaar ontvangt tweeduizend euro.

Scripties mogen gaan over theoretische onderwerpen (zoals bijvoorbeeld nieuwe encryptie-algoritmen), praktische afstudeerprojecen (zoals implementatietrajecten), het ontwikkelen van beveiligingsproducten, of over onderwerpen die ‘maatschappelijke relevant' zijn.

Vorige winnaars

Vorig jaar is de award gewonnen door Marten Lohstroh (vakgroep Informatica, Universiteit van Amsterdam), voor zijn onderzoek naar de authenticatie van internetgebruikers, met als doel identiteitsvervalsing op het internet tegen te gaan. Hij stelde voor om deelverzamelingen van de identiteit van internetgebruikers (zoals naam, adres, bankrekeningnummer) te laten beheren door onafhankelijke derde partijen. Zo'n opzet vermindert de kans op het stelen van persoonsgegevens, en geeft internetgebruikers bovendien meer controle over hun privacy, omdat ze zelf kunnen bepalen welk deel van hun identiteit aan een internetpartij wordt meegedeeld.

Andere in 2008 genomineerden waren twee studenten van de Digital Security-groep van de Radbouduniversiteit Nijmegen: Gerhard de Koning Gans en Roel Verdult. Beiden deden onderzoek naar de beveiliging van de OV-chipkaart.

Joop Bautz

De JBISA award draagt de naam van de in 2000 overleden Joop Bautz, een pionier binnen het vakgebied Informatiebeveiliging. De wedstrijd is georganiseerd door de verenigingen ECP.NL, ISACA, NOREA en PvIB. De prijsuitreiking vind plaats op 14 oktober 2009 in de Reehorst te Ede tijdens het Security-Congres. De ingezonden werken worden gepubliceerd op de PvIB website zoals deze zijn ingediend wanneer het werk wordt genomineerd door de jury. Voor de publicatie krijgt de student € 250,-, met uitzondering van het winnende werkstuk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-20T14:15:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.