Cherribi pleit voor Europese internetpolitie

Dit artikel delen:

Als het aan VVD-kandidaat voor de EU Oussama Cherribi ligt komt er zo snel mogelijk een Europese internetpolitie.Hij noemt daarbij als voorbeeld Frankrijk waar al iets dergelijks operationeel is.

"Daar bestaat een overkoepelend orgaan waar burgers terechtkunnen met klachten over internetmisdrijven. In Nederland word je bij het lokale politiebureau van het kastje naar de muur gestuurd. Internetgebruikers lijden financiële en emotionele schade door verspreiding van spam, virussen of kinderporno." Er moet volgens Cherribi harder worden opgetreden tegen internetcriminelen.
 
" Als we niet snel optreden, dreigt cybercrime de ondergang te worden van internet", meent de VVD'er. Volgens Cherribi moeten er internationale afspraken worden gemaakt over de aanpak. "Uiteindelijk moet de internetpolitie onder auspiciën van de Verenigde Naties komen. Maar we moeten beginnen in Europa: eerst ons eigen straatje schoonvegen."
 
Met zijn pleidooi voor een Europese internetpolitie lijkt Cherribi in te gaan tegen de koers van de rest van zijn partij, zo meldt Webwereld. De VVD pleit er bij de Europese verkiezingen juist voor om minder taken over te hevelen naar Brussel.
 
"Ik ben een buitenbeentje binnen de VVD", geeft Cherribi toe. "Ik ben een Amsterdamse sociaal-liberaal die niets opheeft met de huidige euroscepsis. Het kabinet-Balkenende vind ik ook niets."
 
De kans dat Cherribi, die van 1994 tot 2002 in de Tweede Kamer zat, in het Europees Parlement terecht komt is echter klein. Hij staat op de tiende plaats op de VVD-kandidatenlijst.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-09T14:27:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.