Spam-plaag groeit, aantal virussen constant

Dit artikel delen:

In mei schoot wereldwijd het aantal ongewenste e-mails de hoogte in. Het aantal virussen bleef daarentegen constant. Dat zegt e-mailbeveiliger Message Labs.

Gemiddeld blokkeerde Message Labs tijdens de maand mei 258 spammails en 35 virussen per seconde. De anti-virus service van Message Labs blokkeerde 92,6 miljoen virussen, wat een globale virusratio geeft van 1 op 11 ofwel 9,1 procent.
 
In april was 67 procent van de mails spam, terwijl 9 procent van de mailberichten door virussen geïnfecteerd waren. Mark Sunner, cto bij de e-mailbeveiliger: "Virussen via e-mail hebben bedrijven jaren het leven zuur gemaakt, terwijl spam slechts recent een echt probleem is geworden en het aantal met virussen geïnfecteerde mails nu ver overschrijdt. Ondanks de convergentie van aanvaltechnieken blijven de groeipatronen zeer verschillend. Spamniveaus volgen een constante opwaartse curve terwijl virusbedreigingen stabiel blijven tijdens aanzienlijke periodes. De volumes schieten dan de hoogte in tijdens belangrijke uitbarstingen als Mydoom of als virusoorlogen uitbreken tussen de virusauteurs."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-10T13:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.