Trend Micro zet in op dienstverlening

Dit artikel delen:

Antivirus-specialist Trend Micro ziet goede mogelijkheden voor specialistische dienstverlening. De komende tijd wordt het steeds belangrijker wordt voor de bedrijfsomzet.

Bedrijven zullen volgens Trend Micro steeds vaker een beroep doen op de diensten van de onderneming door de toenemende dreiging van netwerkwormen en andere virusvormen, meldt internetsite Webwereld. Binnen drie jaar is de omzet uit dienstverlening een kwart van alle inkomsten. De recentelijk gesloten deal met Cisco draagt daar in ruime mate aan bij.
 
"Onze toekomst ligt in dienstverlening", zegt Steve Chang, directeur van Trend Micro. "Ik denk dat de omzet uit dienstverlening erg belangrijk wordt. Momenteel is dit deel goed voor ongeveer 8 procent van de totale omzet. Binnen drie jaar zal dit groeien tot een kwart. De omslag wordt ingegeven door de veranderde virusmarkt."
 
Virussen hebben zich voornamelijk altijd verspreid via geïnfecteerde bestanden. Dit is echter aan het veranderen, constateert de topman, die hierbij wijst op netwerkwormen als Nimda, Slammer en Sasser. Volgens Chang maakt het tegenwoordig niet meer uit wat voor beveiligingsproduct bedrijven in huis halen. "Het werkt gewoon niet tegen dit soort virussen. Wij hebben daarom zo'n honderd miljoen dollar uitgetrokken om het probleem te analyseren."
 
Het antwoord zit volgens hem verwerkt in door Trend Micro ontwikkelde nieuwe technologie. "Het werkt op netwerkniveau zodat het een virus kan stoppen en isoleren in het subnet. Als je getroffen wordt, blijft het netwerk functioneren."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-15T12:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.