Oud-agent wordt hoogleraar webcriminaliteit

Dit artikel delen:
Politie

Politie en justitie hebben een kennisachterstand op het gebied van veiligheid op internet. Om die reden benoemt de Open Unversiteit dr. Wouter Stol tot bijzonder hoogleraar Politiestudies, met bijzondere aandacht voor internetcriminaliteit. Stol: ‘Werken aan veiligheid in cyberspace moet een gewoon onderdeel worden van het werk van alle politiemensen en hun partners.’ De leerstoel zal zich in de eerste plaats richten op het beschrijven en begrijpen van problemen met internetcriminaliteit en van het functioneren van politie en justitie op dat gebied.

Doel van het onderzoek is om de kennisachterstand bij politie en justitie te verkleinen en het repertoire aan effectieve werkwijzen te vergroten. Daarnaast wil de leerstoel een bijdrage leveren aan de educatie van politiemensen door het aanbieden van academisch onderwijs op het terrein van politie en politiemanagement. Dat zal gebeuren via het concept van begeleid afstandsonderwijs van de Open Universiteit.

Oud-politieman

Wouter Stol  (1958, Wageningen) is van origine politieman. Hij werkte in de jaren negentig tien jaar als politiechef bij de Amsterdamse politie. Na een studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde hij in 1996 aan de Vrije Universiteit op het onderzoek 'Politie-optreden en informatietechnologie'. Sinds 1995 geeft hij leiding aan een onderzoekgroep op het terrein van politiestudies, eerst bij Politieadviescentrum In-pact en vervolgens aan de Politieacademie en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Momenteel is hij lector Cybersafety aan deze hogeschool en is daarnaast als onderzoeker verbonden aan de Politieacademie. Hij heeft samen met anderen zo'n honderd publicaties op zijn naam, waaronder de boeken 'Politiestraatwerk in Nederland', ‘Basisboek Integrale Veiligheid' en 'Inleiding Criminaliteit en Opsporing'. Sinds medio jaren negentig gaat zijn aandacht al uit naar politie en internet. Binnenkort verschijnt van hem ‘Verkenning Cybercrime in Nederland 2009'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig carrierepad, waar vind je dit nog.

Van agent tot hoogleraar.
Respect voor deze man die zijn echte talent (wetenschapper) uiteindelijk heeft benut (laat onverlet dat ie ook een goed politieman kan/zal zijn geweest).
Wat zou ik graag onderricht worden door deze praktijkman, boeiende verhalen en zo.

Nogmaals chapeau

Een dergelijk carrierepad vind je niet. Hiervoor heb je uitzonderlijke kwaliteiten nodig.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-25T16:28:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.