NAI ontkent gerucht Microsoft-overname

Dit artikel delen:

Network Associates weerspreekt geruchten dat Microsoft het bedrijf zou willen overnemen. NAI levert antivirus- en beveiligingssoftware. Microsoft heeft daarvoor al het Roemeense Gecad gekocht.

NAI-ceo George Samenuk ontkende de geruchten, die de aandelenkoers van zijn bedrijf al hebben opgepompt, op een bijeenkomst met financiële analisten. Hij zei daar liever partner te blijven van Microsoft. Woordvoerders verklaren dat er geen onderhandelingen lopen met de Windows-producent of met enig ander bedrijf.
 
Het is wel zo dat NAI zijn Sniffer-divisie, van het gelijknamige netwerk-monitorhulpmiddel, van de hand doet. Dat moet op 1 juli gebeuren en houdt een verzelfstandiging van de divisie in. NAI neemt dan de oude naam McAfee, van voor de fusie met Network General, weer aan.
 
Het bedrijf heeft momenteel een marktwaarde van ongeveer 2,8 miljard dollar, wat voor Microsoft een kleine overname zou zijn. De softwarereus heeft namelijk ruim 56 miljard dollar in kas, bestaande uit contanten en op korte termijn verzilverbare belangen.
 
Microsoft heeft die grote kasreserve altijd gerechtvaardigd met de mededeling dat die dient voor de verdediging en eventuele schikking van de diverse aanklachten tegen het bedrijf. Het merendeel daarvan is echter geschikt en financieel directeur John Connors beloofde in februari dan ook de geldvoorraad te gaan spenderen. Eind juli moet bekend zijn hoe Microsoft dat gaat doen. Aandeelhouders hopen op forse dividend-uitkeringen.
 
Jasper Bakker
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-23T11:22:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.