Markt security software groeit

Dit artikel delen:
hacker beveiliging security

De markt voor beveiligingssoftware groeit in 2009 met 8 procent tot een totale waarde van 14,5 miljard dollar (9,9 miljard euro). Dat berekent marktonderzoeksbureau Gartner. Vorig jaar lag de groei nog op 19 procent. Voor het komende jaar verwacht Gartner een groei met 13 procent naar 16,3 miljard dollar (11,1 miljard euro). In Europa komt de totale omzet uit beveiligingssoftware dit jaar uit op 3,2 miljard euro, becijfert Gartner. Dat betekent een groei van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

'Hoewel de markt voor beveiligingssoftware onder druk staat door de economische crisis, blijft er dit jaar sprake een flinke groei doordat bedrijven zich op dit vlak geen drastische bezuinigingen kunnen veroorloven', zegt onderzoeker Ruggero Contu van Gartner. 'Op de middellangetermijn doen de sterkste groeikansen zich voor in beveilingssoftware  als dienst (SaaS), beveiligingshardware en uit producten voor het mkb. Kleine en middelgrote ondernemingen zijn nu bezig met een inhaalslag ten opzichte van grote ondernemingen.'

In de markt voor beveilingssoftware blijven consumenten in 2009 belangrijk met een marktaandeel van 25 procent. Gartner schat de omzet op 3,6 miljoen dollar (2,5 miljard euro), een groei met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De marktwaarde van zakelijke beveiligingssoftware wordt geschat op 10,9 miljard dollar (7,5 miljard euro). Gartner schat de groei in dit marktsegment op 9 procent in 2009.
 

Overnamegolf

De markt voor beveiligingssoftware maakte in 2008 een consolidatie door met de overname door McAfee van Secure Computing, de aankoop door Symantec van MessageLabs en Ultimaco dat werd overgenomen door Sophos. 'In de nabije toekomst verwachten wij meer overnames in deze branche', zegt Contu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een goed boek over Informatie-Theoretisch ontwerpen is "Modern Coding Theory" van Ruediger Urbanke (http://people.epfl.ch/rudiger.urbanke). Een ondersteunend tool dat hiervoor gebruikt kan worden is gratis te downloaden op http://xitip.epfl.ch/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-21T14:59:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.