Network Associates definitief als McAfee verder

Dit artikel delen:

Network Associates heeft zijn naam officieel veranderd in 'McAfee'. De onderneming doet zijn Sniffer-productlijn van de hand en wil zich toeleggen op zijn beveiligingsproducten en -diensten.

Met de in april al aangekondigde naamswijziging keert Network Associates eigenlijk terug in de tijd. Vroeger heette het bedrijf immers McAfee Associates, naar stichter John McAfee, tot het in 1997 samensmolt met Network General.
 
Network Associates verandert niet alleen van naam maar ook van strategie. De beveiligingsexpert wil kosten besparen en meer winst maken door zich volledig te concentreren op zijn beveiligingsproducten en -diensten. De onderneming heeft daarom zijn Sniffer-productlijn verkocht aan investeringsbedrijven Silver Lake Partners en Texas Pacific Group voor 275 miljoen dollar in contanten.
 
McAfee wil ook de architectuur van zijn back end-systemen veranderen en zijn kanaalstrategie stroomlijnen. Dat alles moet leiden tot een stijging van de operationele marges met 25 procent tegen medio 2005.
 
De Sniffer-producten, die dienen om de prestaties van netwerken en toepassingen te beheren, waren de laatste producten van Network Associates die niet met beveiliging te maken hebben. De onderneming verkocht vorig jaar al zijn helpdesk software 'Magic' aan BMC Software.
 
De reorganisatie van de onderneming leidde vorige maand tot geruchten over een nop handen zijnde overname door Microsoft, maar die werden door Network Associates ontkend.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-02T11:10:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.