Managed hosting door True

Heemskerk: privacydiscussie mist nuchterheid

 

'Er moet een zakelijker discussie gevoerd worden over privacy en ICT-toepassingen. Nu is de discussie vaak eenzijdig, domineren indianenverhalen soms het debat of blijven terechte zorgen onderbelicht. Een nuchtere discussie ontbreekt veelal'. Dat zei staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken donderdag 26 november 2009 bij het Jaarcongres van ECP-EPN in Scheveningen.

'Het begrip 'privacy' is in hoge mate subjectief en kan verschillend worden benaderd. Hierdoor wordt zelden een heldere discussie over het onderwerp gevoerd. Dit werkt onduidelijkheid, misverstanden en zelfs onterechte angsten in de hand en brengt daarmee risico's met zich mee. Door doemscenario's krijgen legitieme ict-toepassingen mogelijk geen kans om zich te ontwikkelen. Ook te weinig of te laat aandacht aan privacy schenken is niet goed: het moet te allen tijde serieus worden genomen. Het is nodig helderheid en structuur te krijgen in de privacydiscussie om zo misverstanden te voorkomen. Hierdoor neemt ook de kans toe op succes van een toepassing,' aldus de staatssecretaris.

Privacy-model

Heemskerk presenteerde tijdens het congres een model aan de hand waarvan de discussie zakelijker en beter gestructureerd zou kunnen worden gevoerd. Het zogenaamde privacy-model geeft aan de hand van drie concrete hoofdvragen aanbieders en gebruikers de mogelijkheid te bepalen of privacy een punt van aandacht is: Is er bij de toepassing sprake van privacy? Wat zijn de risico's? Kunnen die risico's beperkt worden?

Privacy-debatten in 2010

In 2010 worden er in opdracht van Economische Zaken door ECP-EPN aan de hand van het Privacy model diverse debatten rondom privacyaspecten van ict-toepassingen georganiseerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3173284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Bovendien heeft Heemskerk vermeld tijdens zijn toespraak dat per 1 juli 2010 facturen aan de overheid verplicht moeten worden aangeleverd via Digipoort.

Wellicht dat dhr Heemskerk even af kan stemmen met collega De Jager en zijn Europeese collega's. Dit soort gefragmenteerde duidelijkheid is ONduidelijk en dus desastreus voor enige ontwikkeling op het vlak van e-facturen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×