Microsoft steunt anti-fraude organisatie

Dit artikel delen:

Microsoft heeft 46 duizend dollar aan software gedoneerd aan een organisatie die strijdt tegen fraude op internet. Ook stelt het een analist voltijd ter beschikking aan de organisatie die zich met name richt op het tegengaan van de zogenoemde 'phishing scam'.

Het ‘vissen’ naar identiteitsgegevens is een van de meest voorkomende vormen van fraude op internet en groeit sterk. Oplichters sturen hierbij e-mails naar mensen met het verzoek om klantgegevens opnieuw in te vullen op een website. Als afzender wordt vaak eBay gebruikt, aangezien de site veel klanten heeft, maar inmiddels zijn ook banken het slachtoffer geworden van deze vorm van fraude via internet.

Eerder dit jaar meldde het Amerikaanse Brightmail dat het aantal mailtjes waarin getracht werd om mensen op te lichten met een factor tien is toegenomen in de afgelopen negen maanden. Brightmail houdt zich bezig met de beveiliging van e-mailverkeer, in mei van dit jaar werd het bedrijf voor naar schatting 370 miljoen dollar overgenomen door Symantec.

Bijna gelijktijdig met het rapport van Brightmail verscheen een studie van Gartner, waarin het zegt dat er vorig jaar 1,78 miljoen Amerikanen slachtoffer zijn geworden van identiteitsfraude. De totale schade bij banken en creditcardmaatschappijen becijferde het op 1,2 miljard dollar.

De FBI heeft samen met twee universiteiten (Carnegie Mellon University en West Virginia University) en het National White Collar Crime Center een organisatie opgezet die ‘phishing scam’ moet tegengaan. Het gaat om de National Cyber-Forensic & Training Alliance.

Behalve software ter waarde van 46 duizend dollar, stelt Microsoft ook een analist ter beschikking, die zal helpen met het verwerken van de data over internetfraude, zo meldt Cnet. Daarbij zal naast aandacht voor het vissen naar identiteitsgegevens ook oog zijn voor overtredingen van de anti-spam wet ‘Can-Spam Act’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-23T10:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.