MarketXS lanceert instant messenger

Dit artikel delen:

Het Nederlandse MarketXS, actief als data- en technologieleverancier voor de financiële wereld, wil in augustus een instant messenger lanceren.

Dit meldt oprichter en directeur Floris Alkemade in de nieuwe editie van Emerce Magazine. Alkemade zegt ook dat MarketXS nog interesse heeft in overnames.

 

Het gebruik van instant messenging zorgde in het verleden voor aardig wat stress bij it-afdelingen van grote bedrijven. De communicatie via de consumentenversies van MSN, AOL en Yahoo Messenger voldeed niet aan de eisen voor beveiliging die bedrijven stellen. MSN, AOL en Yahoo merkten dat er binnen het bedrijfsleven een stevige markt ontstond voor communicatie via messengers. Ze verbeterden enkele jaren geleden hun messengers en begonnen een concurrentieslag op de zakelijke markt.

De eerste die in de concurrentieslag het loodje legde was AOL, dat in juni meldde dat het zou stoppen met de ‘enterprise IM’ die het had ontwikkeld. Het bedrijf merkte dat bedrijven toch eerder geneigd zijn om bij specialistische applicatieproviders aan te kloppen. Enkele weken later meldden de drie grote aanbieders dat ze op de zakelijke markt gaan samenwerken, om ervoor te zorgen dat de programma’s aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Een van de specialistische aanbieders op de markt voor messenging is Reuters, dat eind 2002 startte met een messenger voor de financiële wereld. Het krijgt in Nederland binnenkort concurrentie van MarketXS, dat momenteel een messenger test en van plan is deze in augustus te lanceren. Dit zegt Floris Alkemade, directeur en oprichter van MarketXS tegenover Emerce Magazine.

Alkemade: “Testreleases van de nieuwe versie van ons platform hebben die mogelijkheid inmiddels. Het is gebaseerd op open source systeem zodat het eenvoudig te koppelen is met andere messengers die er op de markt zijn. Wij zorgen er ook voor dat de communicatie via chat wordt opgeslagen.” Dat laatste wordt met name geëist door banken, die bijvoorbeeld voor aandelenhandel willen vastleggen wat tussen medewerker en klant wordt afgesproken.

MarketXS is het best gefinancierde Nederlandse bedrijf van de afgelopen jaren. Het wist sinds de oprichting ongeveer vijf jaar geleden 20 miljoen euro venture capital aan te trekken, onder meer van ABN Amro, dat in mei nog 5 miljoen euro investeerde. MarketXS levert financiële data aan klanten via het asp-model, wat inhoudt dat klanten via netwerken de beschikking hebben over financiele data en afrekenen voor het ‘verbruik’ van die data. Het voordeel is dat ze geen apparatuur zelf in huis hoeven te halen, waarmee de kosten lager kunnen worden. MarketXS draait momenteel een omzet van 20 miljoen euro en concurreert op de Nederlandse markt met onder meer met Reuters en Bloomberg.

Alkemade zegt dat zijn bedrijf dit jaar weer op overnamepad gaat, hij noemt Duitsland, België en Engeland als landen waar kandidaten zijn te vinden. “We zijn al langere tijd bezig met overnames, dit jaar zullen we zeker weer iets doen. Dat willen we deels uit eigen middelen betalen, maar we kunnen het ook bancair oplossen. We hebben contracten die gegarandeerde inkomsten opleveren, dus dat is goed financierbaar. Of we geven nieuwe aandelen uit.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-26T09:40:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.