Kaspersky-rivalen spreken niet met elkaar

Dit artikel delen:

Kaspersky internationaal zegt niet in gesprek te zijn met de franchise-organisatie van Kaspersky Benelux. Het bedrijf wacht de uitspraak van de rechter af over de onenigheid die ontstaan is over het contract. Eerder zei Kaspersky Benelux dat de twee organisaties met elkaar in gesprek zijn en nog voor de uitspraak van de rechter met een oplossing hopen te komen.

De rechter doet over maximaal een week uitspraak. Dan wordt duidelijk of de Benelux-organisatie producten van Kaspersky mag blijven verkopen. Kaspersky internationaal trok de licenties van het franchise-kantoor in de Benelux in, nadat deze geen nieuw contract wilde ondertekenen.

Volgens Europees directeur Andreas Lamm voeren de twee partijen nu geen gesprekken. ‘We spreken al vanaf januari 2009 met elkaar over een oplossing. Nu wachten we de uitspraak van de rechter af, daarna praten we weer verder.' Lamm heeft vertrouwen in de uitspraak van de rechter. ‘Ik denk dat de rechtbank een goed beeld heeft van de situatie. Wij hebben kunnen laten zien hoe wij denken over het contract.'

Vertrouwen geschaad

Wat hem zorgen baart is dat het vertrouwen door de hele situatie bij beide partijen geschaad is. ‘Het vertrouwen is inderdaad een probleem', erkent de Europees directeur. ‘Het is erg moeilijk om dat weer op te bouwen nadat je voor de rechter hebt gestaan. We wachten de uitspraak van de rechter af en zien daarna wat er gebeurt.'

Lamm wil niets zeggen over de plannen voor een Benelux-kantoor. Ook hiervoor wacht hij op een gerechtelijk oordeel ‘Hoe de structuur van de organisatie er uit komt te zien, weten we na de uitspraak van de rechter.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hiermee creeert Kaspersky ook negatieve (gratis) publiciteit voor haar eigen bedrijf.

Maar..gelukkige hebben we de vrije markt economie en zijn er meerdere aanbieders van anti-virus-software producten en operatings systems die beter virus en malware resistent zijn geworden.. Wat is ict toch een mooi vakgebied :-)

Wat de russen niet schijnen te snappen is dat deze publiciteit in Nederland niet echt helpt aan een goede naam. Daarbij optellen dat Kaspersky eind dec. 2009 nog een corrupte db uitbracht voor het zakelijke product en google AdSense als Virus bestempelde zijn ze goed bezig hun naam te verpesten in Nederland.

Ik hoop dat Kaspersky Nederland de rechtzaak wint zodat duidelijk wordt dat je zo niet met elkaar om gaat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-01T09:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.