Kaspersky Benelux mag weer verkopen

Dit artikel delen:
Justitia

Kaspersky Benelux heeft in het kort geding tegen het Russische hoofdkantoor gelijk gekregen. De organisatie moet van de rechter weer toegang krijgen tot het licentiesystemen zodat het bedrijf weer zaken kan doen. Mocht het Russische hoofdkantoor de uitspraak negeren, dan dreigt een dwangsom van 50.000 euro per dag.

'Hier ben ik even helemaal stil van', zijn de eerste woorden van managing director Dick Géheniau als hij hoort dat 'zijn' Kaspersky Benelux door de rechter in het gelijk gesteld is. 'Dit stemt mij positief. Ik zal nu zo snel mogelijk de dialoog met het hoofdkantoor aangaan zodat we samen het merk Kaspersky weer uitdragen. Ik zal er in elk geval voor zorgen dat wij Kaspersky waardig vertegenwoordigen.'

Opzeggingsbrief

De rechter heeft bepaald dat beide partijen hun overeenkomst moeten voortzetten tot 1 augustus 2010. Een van de redenen voor deze beslissing is dat Kaspersky Benelux door het hoofdkantoor beticht is van het niet nakomen van afspraken, maar hier totaal niet op wordt ingegaan in de opzeggingsbrief die naar de Benelux-partner werd verzonden. De uitspraak van de rechter geldt per direct.

Over de eis van Kaspersky Benelux tot opheffing van het beslag door Kaspersky Internationaal op rekeningen van het Benelux-bedrijf houdt de rechter de uitspraak nog even aan. Het beslag wordt opgeheven zodra Kaspersky Benelux een bankgarantie aan Russische hoofdkantoor van 2,9 miljoen euro overlegt. Karspersky Benelux krijgt daarvoor de tijd tot 11 februari 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

KLBX Gefeliciteerd met deze goede en rechtvaardige uitspraak! Ik hoop dat jullie tussen nu en 1 aug. 2010 als nog een goede overeenkomst kunnen tekenen met de Russen zodat Kaspersky Belenux in Nederland de partij blijft voor de Kaspersky producten!

Dik van harte gefeliciteerd met het behalen van je rechten en zet hem op maar houd ze in de gaten die boys

Gefeliciteerd met deze uitspraak. En nu maar weer snel marktaandeel zien terug te winnen van Symantec, McAfee, G Data en noem-ze-allemaal-maar-op...

@Robert
Dat zal nog een hele klus worden om dat marktaandeel weer te heroveren. Voor veel mensen zal de naam Kaspersky nu toch wel een beetje een twijfelachtige reputatie hebben gekregen. Zolang de zaak nog niet helemaal in het reine is, wil je als consument niet het slachtoffer worden van een dergelijke cotnroverse. Je zal maar net een driejarige licentie hebben afgenomen en dan trekken de Russen per 1 augustus de stekker uit je updates...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T15:23:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.