Kaspersky Benelux kan weer in- en verkopen

Dit artikel delen:

Nadat de rechter de Benelux-organisatie van Kaspersky Lab in het gelijk heeft gesteld, kan het lokale kantoor van de securitysoftwareleverancier nu ook daadwerkelijk weer licenties inkopen. Het vonnis moest eerst getekend worden voordat het het licentiesysteem weer open ging voor Kaspersky Benelux.

In een kort statement zegt Kaspersky Benelux weer helemaal 'up and running' te zijn. Distributeurs en partners beschikten al over licenties doordat de Benelux-organisatie tijdelijke voorzieningen had getroffen. De komende tijd zullen alle klanten worden geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Kaspersky Benelux lijkt dus ter nauwer nood ontsnapt aan de ondergang.

Geen contact

Dat Kaspersky Benelux weer licenties kan inkopen bij het Russische hoofdkantoor, ging niet van harte vanaf internationale kant. Na de uitspraak van de rechter op maandag 8 februari 2010 bleef het volledig stil vanaf Russische kant. 'Geen telefoontje, geen mailtje, helemaal niks', zegt Dick Géheniau, managing director van Kaspersky Benelux. 'Ik heb meerdere keren contact gezocht, maar dit leverde niets op.'

Het vonnis van de rechter gaat pas in zodra alle papieren door hem zijn ondertekend. Dit gebeurde dinsdag 16 februari, waarna het Benelux-kantoor toegang kreeg tot het centrale licentiesysteem van Kaspersky Lab. Géheniau: 'Een gesprek met de oprichters Natalya en Eugene Kaspersky kan helpen om de reputatie van het merk Kaspersky te herstellen. Ik blijf Kaspersky een warm hart toedragen en sta open voor een dialoog met Kaspersky om te werken aan een continuïteit op de lange termijn.'

Bodemprocedure

De rechter oordeelde ook nog dat het bankbeslag van het Russische hoofdkantoor op de rekeningen van Kaspersky Benelux moet worden opgeheven. Kaspersky Benelux mag van de rechter tot minimaal 1 augustus 2010 weer licenties inkopen. Wat er na die datum gebeurt, is nog niet duidelijk. Een bodemprocedure die nog loopt moet daar uitsluitsel over gaan geven.

Kaspersky Internationaal wil sinds het verloren kort geding niet reageren op vragen van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijft een rare gang van zaken, erken dan je nederlaag en probeer er het beste van te maken.

Die Russen zijn gewoon niet te vertrouwen... knap van die Benelux jongens dat ze er zo in geloven en voor vochten, maar voor mij is dat merk nu over en uit...

De naam Kaspersky geeft veel schade opgelopen. Wat de oorzaak ook was, voor mij was dit jaar de laatste keer dat ik antivirus producten van dit bedrijf heb aangekocht.

No more Kaspersky for me.

Heb net Kapersky van mijn Windows 7 PC afgehaald.
De browser was niet meer vooruit te branden.
Heb nu een ander pakket wat zonder problemen werkt.

Heb bij diverse klanten van mij ook problemen ondervonden: te groot, te lomp, te traag, net als die andere grote jongens (McAfee, Symantec, Panda). Ook problemen (loops) bij e-mal scan. Het blijft een kwestie van smaak, maar ik adviseer steeds meer NOD32: snel, klein, sterk, en een breed pakket voor het complete bedrijf. Goede Nederlandse ondersteuning.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-17T15:42:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.