Limburgse studenten bestrijden cybercrime

Dit artikel delen:

De Limburgse Platforms Criminaliteitsbeheersing (RPC) en de Hogeschool Zuyd gaan hun samenwerking intensiveren. De partijen ondertekenen op maandag 22 februari in Heerlen een convenant met het doel om bedrijven in Limburg beter te wapenen tegen de risico's van computercriminaliteit. De HS Zuyd-opleiding NID wil zich nog nadrukkelijker op de preventie richten. Ook willen de RPC's de politie verzoeken haar kennis en ervaringen in de opleiding in te brengen.

De RPC's werken al sinds 2006 samen met de opleiding Netwerk Infrastructure Design (NID) van HS Zuyd. Zo voerden studenten van deze opleiding eind 2008 onder meer in tien Limburgse bedrijven netwerkscans uit. Daaruit bleek dat het niet goed gesteld is met de veiligheid van veel ict-netwerken: 80 procent van de medewerkers gaf hun inlognaam en wachtwoord prijs toen er tijdens het onderzoek om gevraagd werd.

Interactieve workshop

In de Limburgse Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing werken publiekprivate partijen samen om alle mogelijke vormen van criminaliteit tegen het bedrijfsleven terug te dringen en te voorkomen.

Inmiddels hebben de RPC's en de opleiding NID samen met Syntens en Com-Connect uit Horst een interactieve workshop voor ondernemers over de gevaren van de digitale snelweg opgezet. Daarin komt ook aan bod hoe ondernemers zich online kunnen profileren, hoe ze via internet zakelijke contacten vinden die ertoe doen, en hoe ze hun eigen markt in kaart kunnen brengen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hhahahaha student... het zijn SCHOLIEREN op een hoge SCHOOL. Paupers eerste klas natuurlijk! ACAMDEMIA!!

En bedankt, fijn dat je me een pauper noemt, maar we maken met dit onderzoek wel een punt. Als je het niet gelooft kom je maar naar de BkD in Venlo, dan laten we je zien wat wij voor een paupers zijn.

Overigens blijkt weer wat je zelf voor een pauper bent, want je weet de definitie van student nog niet eens. Bekijk je dit maar eens (http://nl.wikipedia.org/wiki/Student)

"Een student (van Latijnse studens= "strevend (naar), zich interesserend (voor), moeite doende (voor)") is iemand die een studie volgt in het hoger onderwijs, dat wil zeggen aan een universiteit, het HBO (Nederland), een hogeschool (België) of een college (Verenigde Staten )."

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-22T10:54:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.