NGN ziet noodzaak tot DNSSEC-training

Dit artikel delen:

Ook al moedigen organisaties zoals VeriSign en Surfnet het gebruik van DNSSEC aan, toch weten ict-professionals volgens NGN niet goed wat ze met dit internetprotocol aanmoeten en wat de voordelen er van zijn. De ict-beroepsvereniging organiseert daarom op 20 april naar eigen zeggen 'de eerste hands-on DNSSEC training in Nederland.'

'Net zoals bij IPv6 zien we dat er omtrent DNSSEC vanuit verschillende instanties druk wordt gezet om het te implementeren, maar dat niemand goed uitlegt hoe dat precies moet. Als beroepsvereniging neemt de NGN hiermee de verantwoordelijkheid op zich om het ict-professionals mogelijk te maken internet in Nederland veiliger te maken',  zo meldt de vereniging.

Windows Server 2008 R2

De training is vooral bedoeld voor systeembeheerders, netwerkbeheerders en infrastructuur-specialisten. Zij leren tijdens de training 'hoe de bedreiging van het DNS-systeem in elkaar steekt, wat er gaat veranderen ten opzichte van de huidige infrastructuur en hoe men die verandering kan uitvoeren.'  Er zal specifiek worden gekeken naar hoe DNSSEC werkt in combinatie met Windows Server 2008 R2 en Windows 7.

Zowel root als .nl deze zomer ondertekend

Stichting Internetdomeinregistratie Nederland (SIDN) voert in augustus 2010 het internetbeveiligingsprotocol DNSSEC in voor het .nl-domein. De organisatie die het technisch beheer van de DNS-servers binnen het .nl-domein verzorgt, doet dat dan een maand nadat de rootservers van het internet met DNSSEC zijn 'ondertekend'. ICANN, de beheerder van de rootservers, verwacht in juli 2010 de overstap te maken.

DNSSEC

Via DNSSEC (DNS Security Extensions) vragen internetgebruikers aan DNS-servers om verwijsgegevens te voorzien van een digitale handtekening. Dat verkleint de kans dat een internetgebruiker vervalste DNS-gegevens ontvangt. Wanneer kwaadwillenden DNS-gegevens vervalsen, kunnen ze e-mailberichten onderscheppen en bezoekers omleiden naar nepsites.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is goed nieuws, alleen jammer dat in een artikel over DNS wordt gesproken over een "webextensie".

@gast
het zijn geen "webextensie"s maar zoals het artikel ook aangeeft : DNSSEC = DNS Security Extensions
Zie ook:http://www.dnssec.net/

Je hebt gelijk, blijkbaar is het artikel aangepast.
Eerder werd er gesproken over de "webextensie" .nl .

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-09T11:17:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.