WCIT 2010

Siemens werkt samen met Digidentity

Dit artikel delen:

Siemens IT Solutions and Services heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Digidentity uit Den Haag om een nieuwe authenticatieoplossing op de markt te brengen. Daarbij levert Digidentity zijn identificatiebeheersoftware en zorgt Siemens voor de systeemintegratie en de hosting. Met de software kunnen burgers, consumenten en bedrijven bepalen welk deel van hun identiteit zij willen gebruiken bij elektronische identificatie.

De samenwerking is bekend gemaakt op het zeventiende World Congress on Information Technology in 2010 (WCIT) in de RAI Amsterdam. Om de authenticatiesoftware op grote schaal te kunnen leveren aan overheden en bedrijven zocht Digidenty (voorheen Trust-iD) naar een partner. Uiteindelijk is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Siemens IT Solutions and Services.

De it-divisie van het elektronicaconcern is specialist op het gebied van processen en systemen voor het beheer van digitale identiteiten en levert bijvoorbeeld oplossingen op het gebied van biometrie en kwantumcryptografie. Digidentity is deelnemer aan het platform eHerkenning, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken waarbij zakelijke afnemers eenvoudig moeten kunnen inloggen wanneer ze digitale overheidsdiensten willen gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-28T09:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.