Kaspersky opent nieuwe vestiging in Benelux

Dit artikel delen:

Kaspersky Lab opent in augustus 2010 een nieuwe vestiging in de Benelux. Het nieuwe hoofdkantoor wordt gevestigd in Utrecht. Voormalig salesmanager bij Kaspersky Lab Benelux Martijn van Lom krijgt de leiding over de nieuwe vestiging.

Kaspersky ging eerder dit jaar door een turbulente tijd in de Benelux. De franchisevestiging en het hoofdkantoor lagen met elkaar overhoop en 'Moskou' wilde van de Benelux-vestiging af. Het leidde zelfs tot een rechtszaak die gewonnen werd door Kaspersky Lab Benelux. De rechter laste een adempauze in voor beide kemphanen tot 1 augustus 2010. Beide partijen hebben de afgelopen tijd onderhandeld, met het eigen nieuwe hoofdkantoor in de Benelux voor Kaspersky tot gevolg.

Kaspersky-af

'Deze hele zaak is op de foute manier aangevlogen, maar uiteindelijk ronden we het wel op een goede manier af', meent Dick Géheniau, managing director van Kaspersky Lab Benelux en binnenkort dus Kaspersky-af. 'We zitten nog in de afrondende fase met het hoofdkantoor, maar hier gaan we allebei goed uit komen. Ik draag mijn klanten en distributeurs in ieder geval aan hen over en zij bouwen voort op de basis die ik voor hen heb gelegd.'

Géheniau wil niet ingaan op afkoopsommen of iets dergelijks. 'Daar buigen de advocaten zich nog over. Tot 1 augustus zijn we nog samen bezig. Het is net als een kabinetsformatie, dan moet ook iedereen zijn mond houden.'

Martijn van Lom

De nieuwe vestiging komt onder leiding te staan van Martijn van Lom, die van 2005 tot 2008 verantwoordelijk was voor sales bij de distributiepartner van Kaspersky Lab in de Benelux. Van Lom zal rapporteren aan Andreas Lamm, managing director van Kaspersky Lab Europe. Tussen 2008 en zijn benoeming tot managing director van Kaspersky Lab Benelux, was Van Lom werkzaam als management consultant en projectmanager bij diverse organisaties. Daarvoor heeft hij bij diverse ict-bedrijven gewerkt, waaronder Copaco Nederland.

'De opening van een officiële vestiging van Kaspersky Lab in de Benelux stelt ons in staat om onze aanwezigheid in deze regio verder uit te breiden. Ook kunnen we hier vandaan onze resellers en eindgebruikers optimaal ondersteunen', zegt Martijn van Lom, managing director van Kaspersky Lab Benelux.

Vergroten marktaandeel

Over de strategische doelstellingen van de nieuwe Benelux-vestiging zegt Andreas Lamm, managing director van Kaspersky Lab Europe: 'De komende maanden zullen we ons richten op het versterken en uitbreiden van ons distributiekanaal in de Benelux, in samenwerking met onze partners. Een andere belangrijke doelstelling is het vergroten van ons marktaandeel, vooral in de zakelijke markt.'

Voorheen werd Kaspersky Lab in de Benelux vertegenwoordigd door zijn distributiepartner, Kaspersky Lab Benelux. De samenwerking tussen de beide organisaties zal op 1 augustus 2010 eindigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Russen nemen uiteindelijk de hele handel over. Zeker op de Poetin-manier.

Gezien alle verwikkelingen die er zijn geweest heb ik weinig vertrouwen meer in Kaspersky.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-25T16:49:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.