Adobe patcht Reader en Acrobat tussentijds

Dit artikel delen:

Adobe brengt een tussentijdse patch uit voor twee beveiligingslekken in Acrobat en Reader. Volgens het bedrijf kunnen de twee applicaties door de lekken vastlopen. Ook kunnen kwaadwillenden via de lekken controle krijgen over machines. Er zou echter nog geen malware zijn opgedoken die misbruik maakt van de lekken.

De Amerikaanse leverancier van grafische software doorbreekt zijn recent ingevoerde patchbeleid (eens per kwartaal) om twee beveiligingslekken te dichten in Windows-, Mac- en Unix-versies van Acrobat en Reader. De lekken kwamen aan het licht dankzij een presentatie van beveiligingsonderzoeker Charlie Miller op beveiligingsconferentie Black Hat eind juli in Las Vegas. Miller gaf geen technische details over de problemen.

Nog geen malware

Volgens Adobe kunnen de lekken voor crashes in de twee toepassingen zorgen. Ook kunnen kwaadwillenden via de lekken controle krijgen over machines. Er zou volgens de softwareleverancier echter nog geen malware opgedoken die misbruik maakt van de lekken.

De volgende reguliere patchronde staat gepland voor 12 oktober 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-20T10:36:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.