McAfee: Intel was onze beste optie

Dit artikel delen:

Naar aanleiding van de overname van McAfee door Intel heeft de leverancier van beveiligingsoplossingen een e-mail gestuurd naar klanten en partners wereldwijd. In de brief staat dat McAfee een op zichzelf staand onderdeel binnen Intel blijft, het gecombineerde bedrijf nieuwe markten gaat betreden, er niet in de kosten gesneden gaat worden en er volgend jaar een nieuw securityaanbod komt.

De brief naar de klanten en partners sluit McAfee af met de mededeling dat er geen betere partij dan Intel was om door te worden overgenomen. ‘Zij delen dezelfde visie op beveiliging, zij delen dezelfde visie op een verbonden wereld en door samen te werken worden we wereldwijd veel sterker en kunnen we een groot verschil gaan maken in mensen hun leven', aldus de brief.

50 miljard apparaten

Voor Intel waren er altijd twee pijlers met betrekking tot computerapparaten: betere prestaties met minder verbruik en internetconnectiviteit. Volgens McAfee komt beveiliging daar nu als derde peiler bij. McAfee verwacht dat het aantal met internet verbonden apparaten van een miljard groeit naar 50 miljard in 2020. Als voorbeelden noemt het bedrijf televisies met internet, auto's met ip-adres, ATM-machines en medische apparaten.

Met deze explosieve groei van apparaten die via internet werken wordt het beveiligingsrisico ook alleen maar groter. ‘Het huidige securitymodel kan moeilijk worden uitgebreid naar het groter wordende spectrum van apparaten', aldus de brief. ‘Er is een nieuwe benadering van beveiliging nodig.' Intel en McAfee denken deze nieuwe generatie van cyberbeveiliging te kunnen gaan leveren. De bedrijven gaan dan ook security toevoegen aan de Intel-producten.

Intel-concurrent

De nieuwe producten komen volgend jaar op de markt. Nu gaan beide bedrijven eerst beide organisaties met elkaar integreren waarbij McAfee als zelfstandig onderdeel zal blijven functioneren. McAfee voegt daar nog aan toe dat er nieuwe markten ontwikkeld gaan worden en dat alle partners ondersteund blijven worden, ongeacht platform of dat zij een concurrent van Intel zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja ze mogen van geluk spreken, zoveel freeware antivirusproducten. En Microsoft wilde ze ook al niet overnemen. Dan maar hopen dat een ander groot bedrijf nog iets biedt voor de aandelen. Intel gaat het vermoedelijk enkel om het kopen van de brainpower van de mensen en niet zozeer om het product.

In de brief is sprake van 50 miljard devices in 2020, niet 20 miljard.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-25T10:42:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.