Minister wil meer actie tegen computercriminaliteit

De Nederlandse ministeries moeten hun beleid voor informatiebeveiliging verbeteren, omdat terreur ook in de vorm van computercriminaliteit is te verwachten. Het beveiligingsbeleid kan een stuk secuurder, meent minister De Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijkrelaties.

"De dreiging van terreur neemt toe. Ministeries moeten hun informatiebeveiliging beter op orde te krijgen om de dreiging uit deze hoek te minimaliseren", zei De Graaf na afloop van zijn speech op het internationale symposium van Govcert.nl, dat vorige week in Den Haag plaatsvond, in een gesprek met Computable. Veel ministeries hebben te weinig kennis van of aandacht voor het onderwerp meent hij. Ook fouten in het handhaven van procedures zorgen voor lacunes. De rijksoverheid moet hier op korte termijn verandering in aanbrengen.
 
De kritiek van De Graaf staat niet op zichzelf. Het is een echo van het commentaar dat De Rekenkamer in mei tijdens 'woensdag gehaktdag' al richtte aan het adres van Binnenlandse Zaken. De Rekenkamer stelde vast dat het informatiebeveiligingbeleid van bijna alle ministeries niet aan de eigen voorschriften voldeed. Het controlerend instituut riep de rijksoverheid op om deze lacune aan te pakken of de voorschriften uitvoerbaar te maken.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 27 augustus 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-26T12:37:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.