HP koopt securitysoftwareleverancier ArcSight

HP heeft opnieuw een overname gedaan. Dit keer werd het securitysoftwarebedrijf ArcSight voor 1,5 miljard dollar overgenomen. De overname was voor HP noodzaak om mee te kunnen gaan in de concurrentie in de beveiligingsmarkt nadat IBM eerder al ISS en Guardian overnam, EMC eigenaar werd van RSA en Intel onlangs McAfee kocht.

De overname van ArcSight staat voor HP volledig los van het onlangs gekochte 3Par. Na een biedingstrijd met Dell wist HP storagevirtualisatie 3Par voor 2,4 miljard dollar in te lijven.

ArcSight winstgevend

De software van ArcSight monitort bedrijfsnetwerken en het bedrijf heeft heeft een aanbod dat varieert van compliance dashboards tot bescherming tegen online gevaren.

ArcSight sloot zijn fiscale jaar 2010 af met een winst van bijna 21 miljoen dollar tegenover een omzet van ruim 181 miljoen dollar. Voor 2011 verwacht het bedrijf meer winst en omzet te behalen (ruim 29 miljoen tegenover ruim 226 miljoen dollar).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-13T11:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.