Belastingdienst vervangt beveiligingssoftware

Dit artikel delen:
Belastingdienst

De Belastingdienst vernieuwt zijn beveiligingssoftware. Het heeft hiervoor meerdere raamovereenkomsten afgesloten met Atos Origin, Logica Nederland en SecureLink. Ook zijn er in dit kader auditcontracten overeengekomen met Madison Gurkha, Ernst & Young Accountants en BT Nederland. De looptijd van de raamovereenkomst is drie jaar met de mogelijkheid tot drie maal een verlenging van een jaar. De omvang wordt geraamd op ruim twee miljoen euro per jaar.

De Belastingdienst/Centrum voor facilitaire dienstverlening in Apeldoorn is met diverse bedrijven meerdere raamovereenkomsten aangegaan voor het leveren van beveiligingssoftware. De procedure was niet-openbaar. Percel 1 en Percel 2 zijn zijn jaarlijks goed voor twee miljoen euro, zo valt uit de leveringsopdracht op te maken. Percel 3 is goed voor 200.000 euro per jaar. Hieronder een overzicht van de drie percelen die aan diverse bedrijven zijn gegund.

Perceel 1: beveiligingstooling ten behoeve van de huidige installed base (.één raamcontract). Deze is aan SecureLink uit Sliedrecht gegund. SecureLInk levert hierbij oplossingen voor identity en access management, boundary protection, endpoint security, security compliance, vulnerability management en encryption en overige beveiligingsproducten.

Perceel 2: beveiligingstooling ten behoeve van nieuwe functiegebieden (drie raamcontracten). Deze is gegund aan SecureLink, Atos Origin en Logica Nederland. De drie bieden onder andere beheerdiensten, onderhoud op open source beveiligingstooling, implementatie en advisering.

Perceel 3: audits voor ict-services (drie raamcontracten). Deze is gegund aan Madison Gurkha, Ernst & Young Accountants LLP en BT Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gaat lekker bij de overheid, ik wil niet direct stellen dat ze moeten bezuinigen op beveiliging maar 2 miljoen (!) per jaar... Daar kun je aardag wat IT professionals voor aannemen (ga eens uit van 100.000 per jaar p.p. kosten (dus incl. "gereedschap" en alles) per medewerker, dan kun je hier 20 (!) mensen voor rond laten rennen die alles voor je regelen, alleen voor de belastingdienst. Geef een miljoen per jaar uit aan apparatuur en licenties en je houd nog 10 man voor het beheer over... Waarom lijkt dit zoveel?

Tis te merken. Fout op fout wordt er opgestapeld bij de belastingdienst en compleet foutieve aanslagen vliegen de deur uit. Ik moet nog steeds 2600,- terugkrijgen.

Maar ja, wie weet doen ze het er wel om zodat mensen die het allemaal niet meer snappen toch maar betalen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-14T15:14:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.