Gert-Jan Schenk leidt McAfee EMEA

Softwarebeveiligingsleverancier McAfee heeft de Nederlander Gert-Jan Schenk aangesteld als leidinggevende in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij komt van netwerkfabrikant Juniper Networks, waar hij een soortgelijke functie bekleedde. In zijn nieuwe functie rapporteert Schenk rechtstreeks aan Michael DeCesare, die het wereldwijde verkoopteam van McAfee leidt.

In september 2010 nam Schenk afscheid van Juniper, waar hij sinds 2002 werkte. Hij gaf daar leiding aan ongeveer negenhonderd medewerkers. Het was zijn taak de organisatie meer te richten op de ondernemersmarkt. Tegelijkertijd werd het portfolio uitgebreid met oplossingen voor beveiliging, routering en application accelaration. Hij wist in drie jaar tijd de omzet te verdubbelen van zeshonderd miljoen dollar naar 1,2 miljard dollar.

Volgens DeCesare beschikt Schenk over sterke operationele vaardigheden en heeft hij met succes grote verkooporganisaties aangestuurd. Schenk is vanaf oktober 2010 in zijn nieuwe functie als topman van de EMEA-regio van McAfee aan de slag gegaan. Hij werkt vanuit de Amsterdamse vestiging van het softwarebeveiligingsbedrijf.

McAfee werd in augustus 2010 voor 7,68 miljard dollar overgenomen door chipfabrikant Intel. De overname lijkt vooral te zijn gedaan om Intel te helpen in de markt voor mobiele apparaten. Deze apparaten zijn bijna altijd online, maar vaak niet uitgerust met deugdelijke beveiliging. De markt reageerde verdeeld op de overname. Sommige experts van Computable vinden het een onlogische zet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-05T11:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.