WikiLeaks slachtoffer van DDOS-aanval

Dit artikel delen:

WikiLeaks meldt het slachtoffer te zijn van een DDOS-aanval. Dat meldt de klokkenluiderssite via Twitter. De aanval komt nadat de klokkenluiderswebsite 250.000 Amerikaanse diplomatieke telegrammen publiceerde.

'We worden momenteel via een massale gedistribueerde denial of service (DDOS) aangevallen', meldt Wikileaks via een tweet op zondagavond 28 november. Via een DDOS worden vanuit een grote groep computers zoveel verbindingsverzoeken naar een internetserver gestuurd, dat deze hieronder bezwijkt.

De aanval komt nadat de klokkenluiderswebsite 250.000 Amerikaanse diplomatieke telegrammen  publiceerde. Onderdelen van de WikiLeaks-website zijn momenteel slecht bereikbaar.

Via de website kwam zondag 28 november onder meer naar buiten dat het Chinese Politbureau achter de cyberaanval op Gmail-accounts zat in december 2009. Dat zou een 'Chinese contactpersoon' in januari 2010 gemeld hebben aan de Amerikaanse ambassade. Volgens de Chinese informant zou China al sinds 2002 digitale inbraken doen in Amerikaanse regeringscomputers en die van bondgenoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn conclusie: de NSA eist van Microsoft dat hun Windows-bakken (althans de thuisbakken) in botnetten opgenomen moeten kunnen worden. Want het zal de VS zijn die deze DDOS-aanvallen doet. (Met die Windows-bakken natuurlijk.)

OffTopic:
@mm: Je hebt wederom de klokkenluiders horen klinken, maar hebt geen idee waar het geluid vandaan komt, hè?!
Soms is het verstandig om gewoon je mond te houden, zeker als je al toch niet weet waar je het over hebt.

OnTopic:
Computable; goed stuk - het gaat er om spannen hoe .CN verder zal reageren. Dat .CN die aanvallen al eerder deed kan de US al veel langer bewijzen. Dat nieuws kwam pas naar buiten, nadat ze het pas echt zeker wisten, want ja - het blijft wel een aantijging. En politiek gezien is dat gevaarlijk. Spelen met open vuur, zeker bij een volk als de Chinezen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-29T11:44:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.