Symantec ziet verschuiving in hack-aanvallen

Dit artikel delen:

Symantec, leverancier van beveiligingssoftware, heeft zijn zesde halfjaarlijkse Internet Security Threat Report gepubliceerd. Opvallend is dat er een verschuiving is naar e-handel-bedrijven. Geldelijk gewin begint dus vormte krijgen.

Het nieuwe rapport van Symantec geeft een analyse van de trends op het gebied van cyberaanvallen, kwetsbaarheden en kwaadaardige code voor de periode van 1 januari 2004 tot 30 juni 2004. Systemen in de Verenigde Staten blijven de grootste bron van aanvallen; in het eerste halfjaar van 2004 was 37 procent van alle aanvallen afkomstig van systemen in de Verenigde Staten. Op de tweede plaats staan China en Canada met beide een aandeel van bijna 6 procent. Nederland staat op de tiende plaats met een aandeel van 2 procent.
 
Het aantal aanvallen tegen bedrijven die elektronische handel drijven is duidelijk gestegen. Volgens Symantec kondigt dat mogelijk een verschuiving aan van aanvallen gemotiveerd door de 'kick', naar aanvallen gemotiveerd door financieel gewin. Deze theorie wordt volgens Symantec verder ondersteund door de stijging in het aantal phishing-aanvallen en spyware die is ontworpen om vertrouwelijke informatie te stelen.
 
Symantec rapporteerde in de eerste helft van 2004 meer dan 1237 nieuwe 'zwakke plekken'. Dat is een gemiddelde van 48 per week. 70 procent hiervan was volgens de softwareleverancier makkelijk te misbruiken en 96 procent werd bestempeld als middelmatig tot zeer ernstig.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-22T14:06:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.