Solera Nederland neemt belang in Digidentity

Dit artikel delen:

Dienstverlener Solera Nederland heeft een aandelenbelang genomen in authenticatie- en autorisatie-ontwikkelaar Digidentity. Digidentity ontwikkelt samen met Siemens de opvolger van DigiD: DigiD 4.0 of DigiD-X. Daarnaast is Digidentity deelnemer aan het programma eHerkenning, dat een prominente rol speelt in de digitale communicatie tussen bedrijven en overheid.

Solera Nederland biedt via de werkmaatschappijen ABZ, Audatex, Market Scan en AutoOnline technologie-oplossingen, shared services en consulting services voor de financiële dienstverlening en automotive branche. Solera Nederland is onderdeel van Solera Inc, dat in ruim vijftig landen wereldwijd actief is op het gebied van het claimsproces. ABZ en Digidentity hadden al een inhoudelijke samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van de digitale gekwalificeerde handtekening, nodig om in de elektronische uitwisseling van documenten met klanten te voldoen aan de wettelijke eisen.

Siemens

Digidentity en de Siemens-tak IT Solutions and Services werken al enige tijd samen in de ontwikkeling van authenticatie-oplossingen. In mei 2010 kondigde zij aan samen een nieuwe authenticatie-oplossing op de markt te brengen. Daarbij levert Digidentity zijn identificatiebeheersoftware en zorgt Siemens voor de systeemintegratie en de hosting. Met de software kunnen burgers, consumenten en bedrijven bepalen welk deel van hun identiteit zij willen gebruiken bij elektronische identificatie.

In september 2010 vormden beide partijen een consortium en wisten zij samen een aanbesteding van het Ictu in de wacht te slepen. De komende vier jaar gaan zij samen DigiD doorontwikkelen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken benoemde eerder al Ictu als verantwoordelijke voor de realisatie van DigiD-X. Logius zal het beheer van de vernieuwde authenticatievoorziening op zich nemen.

Siemens IT Solutions and Services is onlangs overgenomen door Atos Origin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-30T13:43:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.