Amerikaans authenticatiebedrijf koopt DigiNotar

Dit artikel delen:

De Amerikaanse authenticatieleverancier Vasco Data Security neemt zijn Nederlandse evenknie DigiNotar over. Vasco hoopt door de overname vastere voet aan de grond op de Nederlandse en Europese overheidsmarkt te krijgen. Daarnaast overweegt het bedrijf DigiNotars PKI-beveiligde applicaties voor onder meer elektronische document-ondertekening wereldwijd te vermarkten. Vasco verwerft DigiNotar via de aankoop van aandelen die een waarde vertegenwoordigen van tien miljoen euro.

De overgenomen uitgever van certificaten voor digitale handtekeningen is opgericht op initiatief van notariskantoren. Het bedrijf treedt net als Vasco op als trusted third party (ttp), een uitgever van digitale certificaten waarmee bedrijven en instanties hun elektronische documenten en transacties kunnen ondertekenen.

Springplank naar Europa

Vasco hoopt via de overname vastere grond op de Nederlandse overheidsmarkt te krijgen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Bovendien wil het Amerikaanse bedrijf DigiNotar mogelijk inzetten als springplank naar de Europese markt.

'DigiNotar voorziet Vasco van een sterke uitgangspositie in de Nederlandse eGovernment markt, met het potentieel om de productlijn voor regerings-applicaties uit te breiden naar andere landen. Momenteel zijn DigiNotars activiteiten als certificaat-autoriteit beperkt tot de Nederlandse markt. Vasco gaat mogelijk besluiten om DigiNotars te introduceren als certificaat-autoriteit binnen andere Europese landen.'

Beveiligde document-ondertekening

Vasco overweegt daarnaast andere activiteiten van DigiNotar  wereldwijd te gaan aanbieden: 'DigiNotar is een leverancier van PKI-beveiligde applicaties, voor onder meer elektronische document-ondertekening, documentregistratie en documentenopslag. Momenteel worden deze producten voornamelijk op de Nederlandse markt verkocht. Vasco gelooft dat deze applicties mogelijk kunnen worden vermarkt op een wereldwijde schaal.'

Vasco en DigiNotar waren al strategische en technologische partners. Zo maakt het door DigitNotar ontwikkelde consumenten-authenticatieplatform EazyID concept maakt gebruik van authenticatie-technologie van Vasco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch eventjes rechtzetten. Vasco heeft al vast voet op Europese bodem. Ze zijn er marktleider en halen 75% van hun omzet in Europa !

Slechte zaak... ik zie alle certificaten als kopietjes al bij de FBI liggen - dan hoeven ze Twitter/Gongrijp niet meer te manen, ze luisteren dan zelf gewoon mee...

Ja ze zullen bij Vasco vast erg blij zijn met deze aankoop, en het succes wat deze gebracht heeft binnen de overheids markt!
Ook de expansie richting midden oosten mag natuurlijk niet onvermeld blijven...

Die vastere voet op Europese bodem kunnen ze nu wel weer vergeten, het is nu drijfzand geworden.

De overheid neemt nu afscheid van Diginotar (en dus van Vasco).

Uiteindelijk kost de Diginotar hack dus nog meer, voor Vasco, nl. hun reputatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-10T16:41:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.