Amerikanen investeren in Kaspersky Lab

De Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic steekt 200 miljoen dollar in de Russische securityleverancier Kaspersky Lab. De investeerders krijgen hiermee naar verluidt een aandeel van 20 procent in Kaspersky. Met het geld wil Kaspersky Lab verder groeien in de zakelijke markt. General Atlantic wordt na oprichter en ceo Eugene Kaspersky de grootste aandeelhouder binnen het bedrijf.

De details van de overeenkomst blijven vertrouwelijk, aldus Kaspersky. Maar het Russische zakenblad Vedomosti meldt dat Kaspersky twintig procent van zijn aandelen aan General Atlantic heeft verkocht. Hiervoor zou 200 miljoen dollar zijn betaald. Kaspersky geeft geen commentaar maar ontkent het genoemde bedrag niet. Eugene Kaspersky blijft grootaandeelhouder, gevolgd General Atlantic. De vrouw van Eugene, Natalya Kaspersky, is een belangrijke minderheidsaandeelhouder.

Kaspersky hoopt met de kapitaalinjectie verder te groeien in de verkoop van zijn beveiligingssoftware aan zakelijke afnemers. Hierbij wil Kaspersky nauwer samenwerken met ict-dienstverleners. ‘Voor Kaspersky Lab is dit partnerschap een strategische stap in onze wereldwijde groeiplannen', aldus Eugene Kaspersky.

Kaspersky ziet mogelijkheden voor verdere groei in de endpoint beveiligingsmarkt, zowel de consumenten- als corporate sector. Daarnaast breidt het zijn technologie- en productportfolio uit op het gebied van cloud computing, consumentensoftware en -technologie en 'de creatie van technologieën die de bedreigingen van het post-pc-tijdperk aanpakken.'

Over Kaspersky

Kaspersky Lab is een computerbeveiligingsbedrijf, opgericht in 1997 door Evgenij (Eugene) Kaspersky. Samen met zijn vrouw Natalya Kaspersky heeft hij dagelijks leiding aan het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in verschillende regionale kantoren in vijf wereldregio's: Europa, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika; Noord-Amerika en Zuid-Amerika; Azië en het Pacifisch gebied. Wereldwijd zijn er ruim 1500 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft wereldwijd 250 miljoen gebruikers. In Nederland is Kaspersky actief vanuit een nieuw kantoor in Utrecht onder leiding van Martijn van Lom. Eerder was er sprake van ruzie tussen het hoofdkantoor en de franchise in Nederland, maar die is bijgelegd. In Nederland is Kaspersky sterk vertegenwoordigd bij consumenten en het midden- en kleinbedrijf. De ambitie ligt nu meer vaste voet te krijgen in de grootzakelijke markt waar McAfee, Symantec en Trend Micro de dienst uitmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-24T14:37:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.