Vasco koopt Nederlandse Alfa & Ariss

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Amerikaanse authenticatieleverancier Vasco koopt de Nederlandse leverancier van identity & access management Alfa & Ariss. Het is voor Vasco de tweede overname op rij van een Nederlandse leverancier. De overname komt kort nadat Vasco de Nederlandse leverancier Diginotar overnam.

Vasco telt 1 miljoen euro neer voor Alfa & Ariss (A&A). Dat bedrijf is gespecialiseerd in open identity & access management en levert daarvoor het authenticatieserverplatform OpenASelect. De koper zal OpenASelect integreren in het eigen Digipass as a Service-platform.

Begin 2011 telde Vasco tien miljoen euro  neer voor de Nederlandse specialist in digitale handtekeningen en certificaten en identiteitsbeheer securityspecialist Diginotar.

Diginotar

Verder noemt Vasco de overname een versterking van de eigen grootzakelijke security business en een uitbreiding van z'n r&d-mogelijkheden. Overigens heeft A&A sterke banden met het eerder overgenomen Diginotar. De authenticatiegateway van Diginotar is in nauwe samenwerking met A&A ontwikkeld.

Vasco hoopt via de overname zijn positie op de Nederlandse overheidsmarkt te versterken. Bovendien wil het Amerikaanse bedrijf DigiNotar mogelijk inzetten als springplank naar de Europese markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-05T09:28:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.