Vroege Passport-gebruiker dropt Microsoft-inlog

Dit artikel delen:

Vacaturesite Monster.com staakt zijn gebruik van Microsofts inlogsysteem Passport. De site was juist één van de eerste gebruikers van dat -- omstreden -- systeem voor online aanmelding.

Monster.com laat werkzoekenden zich voortaan aanmelden middels hun gebruikersnaam of e-mailadres en een wachtwoord. Het heeft brieven verstuurd waarin het dit kenbaar maakt. Passport is vanaf 22 oktober niet meer te gebruiken voor de vacaturesite.

De nu afvallige .Net-partner van Microsoft kondigde in december 2001 aan zowel het Passport-systeem als andere .Net-elementen te gaan gebruiken. Microsoft onthulde .Net toen, na enig uitstel, als zijn strategie voor webdiensten. Dit is in de loop der tijd echter danig teruggeschaald vanaf de ambitieuze, oorspronkelijke plannen.

Microsoft had Passport aanvankelijk neergezet als een aanmeldsysteem voor meerdere, andere sites. Het idee was gebruikers een universele, gebruiksvriendelijke inlog te bieden. Naast struikelblokken als beveiliging en privacy liep de Windows-producent op tegen het probleem dat veel ondernemingen weinig heil zagen in de afhankelijkheid – mede qua klantgegevens – van Microsoft. Passport dient tegenwoordig voornamelijk voor Microsofts eigen sites, waaronder webmaildienst Hotmail en consumentenportaal MSN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-20T11:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.